Ремонтите по магистрала Тракия ще приключат до лятото. В момента

...
Ремонтите по магистрала Тракия ще приключат до лятото. В момента
Коментари Харесай

Ремонтите по магистрала "Тракия" ще приключат до лятото, заяви Георги Терзийски

Ремонтите по автомагистрала " Тракия " ще приключат до лятото. В момента се обновявар остарели сектори по " Тракия " и " Хемус ", които не са ремонтирани повече от 20-30 години. Това Георги Терзийски, ръководител на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " в изявление за " 24 часа ".

" Ремонтираме три виадукта на " Хемус " на територията на Софийска област и тръбата за София на тунел " Витиня ". На " Тракия " също се ремонтират три виадукта и два моста. Работата ще продължи до началото на летния сезон, тъй че пътуващите да бъдат оптимално улеснени в посока Бургас " сподели той преди медията. По думите му до началото на лятото ще завърши с построяването на първата права в сектора от Благоевград до Крупник на автомагистрала " Струма ", което ще отпуши придвижването към Гърция.

По отношение на пътуването по празниците, шефът на АПИ съобщи, че са взети всички ограничения за облекчение на трафика. " По време на почивните дни, както и през уикенда, ще бъдат обезпечени по две ленти за придвижване в посоките Бургас и Варна, а в последния почивен ден придвижването се обръща в посока София " съобщи Терзийски и прикани водачите а карат деликатно и със съобразена скорост и да съблюдават рестриктивните мерки.

Той направи и коментар за обвиняванията към организацията, които бяха отправени поради случая на 14 април в региона на село Загорско по основния път към Граничен контролно-пропусквателен пункт Маказа. Терзийски съобщи, че е " необичайно представители на неправителствения бранш да афишират мнение във връзка с произшествия, които са в досъдебна процедура ".

По-рано денем в писмо до медиите от Института по пътна сигурност (ИПБ) показаха позицията, че " извънредно тъжно и тъпо е държанието на АПИ, която върви след ИПБ да замита следите си. Това нямаше да е толкоз ужасно, в случай че от това не загиваха хора по пътищата ". В позицията си прибавят, че визират и злополуката до Своге от август предходната година, с 20 жертви. Вчера прокуратурата повдигна обвинявания на 7 души – длъжностни лица, измежду които членове на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфрастуктура " (АПИ) и някогашният шеф Светослав Глосов за закононарушение по работа.

Терзийски подчертава и върху огромните планове в пътната инфраструктура, които следва да стартират до края на годината. " Един от първите цели е автомагистралата София-Калотина, която е разграничена на три прави. Едната ще бъде финансирана по механизма " Свързана Европа ", останалите две ще се построяват със средства от републиканския бюджет ". Той сподели, че има и определени реализатори за два сектора с дължина 31.5 км. " Това е трасето от Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина до Сливница. През тази година започваме строителството и най-късно доникъде на 2021 година ще приключим. За последната права, която стартира на към 7 км от Сливница и е до връзката на северната скоростна дъга, се изготвя механически план и ПУП-ове за съответните парцели.

Друг обект, който следва да стартира, е обходът на Поморие. " Има определени реализатори и подписани контракти, само че строителството бе блокирано от тъжби по отчуждаването на парцелите. Очаквам през идващите месеци да има позволение на въпроса. Друг доста значим план е построяването на над 6 км от софийския околовръстен път - от " Цариградско шосе " до кв. " Младост ", сподели той. В момента към този момент има реализатор, само че изборът му се апелира. Срокът за построяването е 910 дни. " Този сектор е доста значим, защото ще облекчи извънредно доста връзката сред автомагистралите " Струма " и " Тракия " и придвижването на директния трафик " сподели Терзийски, представен от изданието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР