Ремонтите и други разходи във връзка с бунтът срещу във

...
Ремонтите и други разходи във връзка с бунтът срещу във
Коментари Харесай

Америка ще похарчи милиони за ремонт на счупените прозорци и врати в Капитолия

Ремонтите и други разноски по отношение на протестът против във Вашингтон на 6-ти януари ще надвишават 30 000 000 $. Такива оценки бяха показани на американските законодатели от държавния проектант на Капитолия Брет Блантън, осведоми ТАСС. Офисът на Блантън дава отговор за другата поддръжка и употреба на сградния комплекс. Специалистът взе участие в чуванията в Комитета по бюджетни заеми на Камарата на представителите на Съединени американски щати. Той изпрати документално изказване до конгресмените, в което се обяснява, че към този момент са били разпределени 30 000 000 $ за потребностите, свързани с последствията от щурма на Капитолия. Специалистът означи, че вследствие на случая са счупени прозорци, порти, върху разнообразни повърхности са нанесени графити . Някои от статуите и стенописите са развалени или се нуждаят от разчистване.
Блантън добави, че общите разноски евентуално ще бъдат " обилни и ще надвишават " авансово утвърдената сума . Според експерта приказваме, наред с други неща, за разноски за създаване и поддръжка на огради в центъра на Вашингтон. Блантън също търси финансиране от законодателите за експертизата. Трябва да разреши да се решат какви спомагателни ограничения да се подхващат, с цел да се предотврати по-нататъшно навлизане в постройката на Конгреса на Съединени американски щати.
 Независима комисия проверява безредиците в Капитолия Независима комисия проверява безредиците в Капитолия
Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси разгласи основаването на самостоятелна комисия за следствие на безредиците от 6-ти...
Припомняме, че на 6-ти януари последователите на републиканеца Доналд Тръмп, тогава - американски президент, се събраха във Вашингтон на протест в негова поддръжка. По-късно те нахлуха в Конгреса, пробвайки се да попречат на утвърждението на президентските избори в страната, извършени на 3-ти ноември предходната година, които бяха извоювани от демократа Джо Байдън. Във връзка с случая, демократите предизвикаха процедурата за импийчмънт на Тръмп. В резолюцията, утвърдена от Камарата на представителите, имаше единствено една обвинителна публикация - подбудителство към протест . В резултат на това, Сенатът на Съединени американски щати оправда Тръмп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР