Ремонтирани са 3 броя игрища с площ около 3000 кв.м,

...
Ремонтирани са 3 броя игрища с площ около 3000 кв.м,
Коментари Харесай

Кметът на Несебър Николай Димитров и председателят на БФС Борислав Михайлов прерязаха лентата на реновиран спортен обект 

Ремонтирани са 3 броя стадиони с повърхност към 3000 кв.м, подменено е тревното покритие и са заменени футболните порти

Днес кметът на община Николай Димитров и президентът на БФС-Борислав Михайлов оповестиха формалното въвеждане в употреба на ремонтираните стадиони за мини футбол на Спортен комплекс стадион. Реновацията бе осъществена по план „ Текущ ремонт на действителен подготвителен мини футболен комплекс и замяна на тревно покритие с изкуствена трева “ и е финансирана от Българския футболен съюз.

Община Несебър постоянно е осъзнавала институционалната си роля за развиването на детския и юношеския спорт. Основна цел на нашата политика е да съхраняваме и развиваме спортната база в Община Несебър. Днес персонално изричам своята признателност към Българския футболен съюз за инвестицията, посредством която дребните футболни стадиони на стадион „ Несебър “ бяха реновирани и осъвременени “ – съобщи кметът Димитров.

В своето послание към многочислените присъстващи Борислав Михайлов съобщи: “ Политиката на БФС е в поддръжка на развиването на детския футбол. В Несебър ние виждаме упоритата и целенасочена активност на локалното ръководство за развиването на спорта и се гордеем, че можем да допринесем за възстановяване на спортната базата на града. Пожелавам триумф на всички и се надявам отсам да излязат бъдещите футболни звезди на България . “

По-късно господин Михайлов подари на несебърския клуб топки и екипи. По плана, финансиран от БФС, са ремонтирани са 3 броя стадиони с мини футболни порти с обща повърхност към 3000 кв.м., в това число зоните за сигурност.

Изпълнените действия включват: ремонт на дренажната система на игрищата, замяна на съществуващото тревно покритие на терена с изкуствена трева, разчертаване на терените на мини футболния комплекс и монтаж на нови футболни порти. Осъществяването на плана цели възстановяване на изискванията за упражняване на футбол в община Несебър, повишение качеството и изискванията за подготовката и спортната активност на детските и училищен тимове и обезпечаване на съвременна материална база за трениращите.

С това изпълнените съгласно стандартите и условията на актуалния спорт детски и юношески бази, дружно с открития състезателен комплекс в ж.к. „ Черно море “ и стадиона в гр. Св. Влас, основават мрежа от спортни площадки и уреди, които са в положение да покрият потребностите от терен за подготовка и осъществяване на надпревари както на локалните тимове, по този начин и на огромни футболни конгреси.

Цел на Общината е да се обезпечат оптимални условия за физическа интензивност както за младото потомство, по този начин и за всеки фен на спорта в Несебър. В средносрочен и дълготраен проект вложенията в спортната база обезпечават вероятности пред развиването на спортния туризъм посредством привличане атлетически организации и клубове от страната и чужбина в неактивния туристически сезон.

На откриването на обекта участваха още Емил Костадинов –вицепрезидент на БФС, изявеният футболен активист Христо Порточанов, ръководителят на ОФК-Несебър Недялко Москов и други Община Несебър е ангажирана, както и до момента, с поддръжката на положителното функционално положение на оборудванията на стадиона и с покриване на експлоатационните му разноски.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР