Ремонтираната основно автогара в Плевен отваря врати от днес, на

...
Ремонтираната основно автогара в Плевен отваря врати от днес, на
Коментари Харесай

Ремонтираната автогара в Плевен отвори врати на 1 април

Ремонтираната главно автогара в Плевен отваря порти от през днешния ден, на 1 април. Тя беше актуализирана по план, а ремонтните действия стартираха през месец май предходната година. 

Автогарата в Плевен беше един от обектите в града, който имаше потребност от незабавен главен ремонт и в последните две години направихме дейна разработка на планове и търсене на финансиране, с цел да може да създадем нужната смяна и тя да наподобява по един европейски метод, сподели пред Българска телеграфна агенция Стефан Милев, заместник-кмет по " Проекти и филантропични действия " на община Плевен.

Проектът за огромния ремонт е на стойност близо 2 милиона и 700 хиляди лева, като личният принос на община Плевен е към 115 хиляди лева Останалата част от средствата са обезпечени посредством поемането на дълготраен дълг под формата на заем от " Регионален фонд за градско развиване " АД и Банка ДСК АД – съфинансираща институция, след решение на Общинския съвет. 

По думите на Милев ремонтът на автогарата е бил належащ, тъй като е можело тя да остане единствено автоспирка, защото не е отговаряла на условията. " Това означаваше, че близо 500 000 лева доходи от нея щяха да изчезнат от бюджета на нашия град ", разясни зам.-кметът. 

В резултат на главния ремонт постройката на автогарата е изцяло актуализирана. Цялостно е променено разпределението на пътническия салон. Основният достъп до постройката е посредством въртяща се врата с обособени от двете й страни евакуационни изходи, обезпечен е и достъп за хора с увреждания. Подменени са дограмите, реновирана е системата за отопление, постройката е климатизирана, инсталирана е нова осветителна апаратура.

В салона има помещение за майки с деца и за оказване на долекарска помощ. Изградена е нова стоманена навесна структура и са обособени новите браншове - осем за заминаващи и преминаващи рейсове и три -  за идващи рейсове. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР