Ремонти в центъра на София и на транспортния тунел Люлин

...
Ремонти в центъра на София и на транспортния тунел Люлин
Коментари Харесай

Започват ремонти на центъра на София и на тунел Люлин

Ремонти в центъра на София и на транспортния тунел " Люлин " стартират през тази седмица, заяви зам.-кметът по строителството на столицата Ангел Джоргов във вторник.
От 21 юли стартира работата по тунела " Люлин ". Той ще продължи до февруари 2023 година и ще коства към 12 млн. лева

Първо в четвъртък ще бъде спряно придвижването на трамвай 8 през тунела. Вместо него по трасето ще минава краткотраен рейс – ТМ 8. От 25 юли ще бъде лимитирано и придвижването - ще се прави в едната лента в посока, заяви зам.-кметът и прикани жителите да употребяват различни направления, главно през бул. " Сливица ". Когато стартират главните строителни действия, тунелът ще бъде затворен напълно, сподели Джоргов.

Трамвай номер 8 ще стига до обръщалото на трамвай номер 10 в “Западен парк”, а от там ще потегля рейс, който ще прави прави ляв завой по бул. " Вардар ", по бул. " Царица Йоана " ще потегля през тунела и ще стига до трасето на трамвая по нормалния маршрут. Автобусът ще бъде със същия период на придвижване като трамвая. Движението на трамвай номер 8 ще бъде възобновено напълно през есента, като изцяло ще бъде сменени релсовият път и контактната мрежа.

Ремонтът планува замяна на тунелната структура, на входно-изходните рампи, на отводнителната система, хидроизолацията, нови облицовки, нова вентилация, енергоспестяващо осветяване. Тунел " Люлин " не е главно ремонтиран откогато е издигнат през 80-те години на предишния век, правени са му единствено козметични поправки, заяви Джоргов.

Тази седмица се чака да стартира и ремонтът на центъра на столицата . Той обгръща пространството към храма " Александър Невски " и към Военния клуб. Предвижда се затваряне на придвижването по бул. " Цар Освободител " сред бул. " Васил Левски " и постройката на Българска академия на науките. Ремонтът е разграничен на девет подзони и планува замяна на тротоари, пренареждане на жълтите павета и засаждане на растителност.

Общината избра за реализатор на този ремонт компанията " Трейс Груп Холд " с ценова оферта от 19.9 млн. лв. с Данък добавена стойност. Обновяването на тази част от центъра беше част от контракта с компанията " ПСТ груп ", който.

Същото се случи и с договора с " Джи Пи Груп ", които вършиха злощастния ремонт на ул. " Граф Игнатиев ". При втората социална поръчка за оставащата част от ремонта, която обгръща и " Шести септември " беше определена офертата на " Парсек груп ". Нейната стойност е 6.4 млн. лв. с Данък добавена стойност.Фирмата постоянно печели поръчки за строителство в Пловдив.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР