Ремонти на улици и булеварди, по-добър градски транспорт и по-чист

...
Ремонти на улици и булеварди, по-добър градски транспорт и по-чист
Коментари Харесай

Транспортът и екологията са приоритетите в бюджета на София за 2018 г.

Ремонти на улици и булеварди, по-добър градски превоз и по-чист въздух са целите в бюджета на Столичната община за идната година, който беше показан през днешния ден в Правец от кмета на София Йорданка Фандъкова и заместник-кмета по финанси Дончо Барбалов. През 2018-а бюджетът на София ще бъде със 105 милиона повече по отношение на миналата 2017-а, като общата му стойност надвишава 1,430 милиарда лв.. Повечето средства в общинската хазна не значи по-високи налози и такси, успокоиха от Столичната община.

Правец София

Бюджетът на София е с над 100 милиона повече по отношение на 2017-а година поради по-добрата събираемост на локалните налози и такси и привличането на европейски средства.

103 милиона лв. ще бъдат отделени следващата година единствено за поправки на улици и булеварди в София. Един от най-важните планове продължава да бъде построяването на третия лъч на метрото. Значими обекти ще бъдат и ул. " Граф Игнатиев " и пл. " Славейков ", които би трябвало да бъдат реконструирани. Над 37 милиона ще бъдат вложени в обновяването на трамвайните трасета. Градският превоз ще се усъвършенства и с 162 нови автобусa.
Евгени Крусев, заместник-кмет по превоза: С тези нови машини всички линии, които носят главния пътникопоток ще бъдат покрити с нови транспортни средства, което ще усъвършенства качеството на пътешестване. Всич ки рейсове, които закупуваме са газови, повече не обмисляне пазаруване на дизелови.
Така се чака да се увеличи качеството на въздуха в София. За разрешаването на казуса със замърсяванията кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала подпомагане и от екоминистерството.
Йорданка Фандъкова – кмет на София: Ще използваме опцията според работи щото законодателство да ограничим отпадъчните материали за битово отопление.
Образованието също е измежду целите на Столичната община. 24 детски градини и учебни заведения ще бъдат осъвременени през идната година в Красна поляна, Надежда, Връбница и Илинден. Продължава и построяването на нови детски заведения.

В началото на идната година следва обществено разискване на проектобюджета. На 12 януари би трябвало да бъде импортиран за разглеждане от комисиите в общината, след което ще бъде гласуван от Столичния общински съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР