Ремонти на 20 големи улици и булеварди ще има в

...
Ремонти на 20 големи улици и булеварди ще има в
Коментари Харесай

Ремонтът на Графа започва на 8 май, 20 тапи през лятото в София

Ремонти на 20 огромни улици и булеварди ще има в столицата това лято. Строителните действия по част от тях ще продължат и следващата година, разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова.  

От 27 април се стеснява придвижването по " Евлоги и Христо Георгиеви ", там ще се прави шахта и опция за отклоняване на третия лъч на метрото към Слатина и Гео Милев. Така няма да се постанова да се копае отново, когато има средства за реализирането на плана, изясни Фандъкова. 

Един от първите обекти, с които ще започват строителните действия, е реконструкцията на ул. „ Граф Игнатиев “ още на 8 май. Ремонтите ще стартират от ул. „ Алабин “ и ще се правят поетапно. „ Това ще е най-тежкият обект. Предвижда се замяна на тръбопровод, канализация, трамвайни релси и пътни настилки. Това е един от ремонтите, които ще не престават и през идната година “, изясни Фандъкова. Тя помоли живеещите и работещите в региона за схващане, тъй като шумът при демонтажа на трамвайните релси е много мощен. 

Други са планувани ремонтни действия на релсов път са ул. “Каменоделска ”, бул. “Цар Борис III ”, както и правата по трамвайната линия по бул. „ България “, която беше спряна поради строителството на метрото. През този строителен сезон е очакван ремонт на подлеза на бул. „ България “, както и за сектора от бул. „ Ив. Ев. Гешов “ до бул. „ Гоце Делчев “.

Строителствата през лятото ще продължат и с работа по обекти от предходната година като разширението на бул. „ Тодор Каблешков “ и бул. „ Монтевидео “. Преасфалтирани ще бъдат бул. „ Христофор Колумб “, Източната дъга и бул. „ Васил Левски “ в правата сред СУ и бул. „ Патриарх Евтимий “. Само до няколко седмици следва да започва и работата по ул. „ Филип Кутев “, като в началото там ще работи Софийска вода, след което ще се извърши уголемение и преасфалтиране на сектора. 

Предвиждат се още поправки на дребните квартални улички. Кои точни сектори ще бъдат реконструирани ще вземат решение районните кметове. Всички ремонтни действия е планувано да приключат до началото на образователната година.

За тази година е планувана и специфична стратегия за ремонт на тротоарите в цяла София, промяната на настилките ще продължи две години. Бюджетът е 10 млн. лв.. 

За първи път парите за ремонт и създаване на квартални улици се изравняват с тези за възобновяване на
огромните обекти, акцентира Фандъкова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР