Ремонти, ама от тези, които се получават от първия път.

...
Ремонти, ама от тези, които се получават от първия път.
Коментари Харесай

Арх. Любо Георгиев и екипът на "Визия за София" стартираха кампания за местните избори

" Ремонти, но от тези, които се получават от първия път ". " Тротоари пред входа на дома ни, а не за пети път да разкопаваме центъра. "

Звучи като начало на предизборна акция. Не за парламент, а за локални избори. И е.

Днес, в навечерието на парламентарните избори нова гражданска организация - " Екипът на София ", разгласи с провокативно видео, че стартира работа по създаването на съответни решения за проблемите в ръководството на столицата. Идеята явно е да се търси нов път напред за града, след безвремието на Йорданка Фандъкова и ГЕРБ.

Ръководител на " Екипът на София " е арх. Любо Георгиев. Георгиев е индивидът зад " Визия за София " - прословутият проект, който трябваше да скицира бъдещето на столицата. Архитектът преди година напусна със скандал общинското сдружение, което управляваше - " Софияплан ",
Реклама
Името му се свързва още с " Програма за София ", където са оповестени десетки разбори за разнообразни сфери на града, тактики и оферти.
" София няма потребност да избира сред компромисни решения и скрити ползи или зависимости. Само в случай че обединим сили и работим дружно, можем да реализираме смяна и да развиваме град с визия за бъдещето, който знае по какъв начин мъдро да възнамерява ресурсите си и да дава най-хубавото на всички свои поданици през днешния ден. " арх. Любо Георгиев
Моментът, естествено, не е определен инцидентно - задачата на новия " Екип " е да насочи обръщение към политическите организации за това, че София се нуждае от обединяване и консенсус, с цел да получи късмет за по-добро ръководство на идните локални избори през 2023. Идеята им не е да основат политическа партия, а да са по-скоро платформа, подкрепена от другите. Георгиев не крие към кого се насочва. " Целим да работим с прогресивните и сега опозиционни политически партии и организации, ангажирани с развиването на София ", съобщи за " Капитал " той. На въпросът дали самия той ще е претендент за кмет, той споделя " Към момента, не. След няколко месеца, в случай че съумея да убедя задоволително хора, че ме бива и не преставам да виждам смисъл, може и да стана ". Различното: специалистите и решенията След противоречивото решение на общинския съвет да вмени отговорности за осъществяване на планове на проектантското си сдружение,. Сега, наподобява, се сплотяват още веднъж в новата градска организация. Различното в нея е точно, че ще разчита основно на специалисти в областта на градското развиване и обмисляне (над 50 души), а не толкоз на известни " политически имена ".
" Знаем по какъв начин да насочим София по този начин, че да развие своя капацитет, знаем по какъв начин да слагаме задачите пред градското ръководство и по какъв начин те да бъдат реализирани. В " Екипът на София " ще продължим работата за тяхното реализиране - с повече конкретика и в разговор с допустимо най-вече хора, на които им пука за София и желаят да работят, с цел да я превърнем в естествен, спретнат и хубав европейски град. " Жоро Пенчев
IT специалист, член на " Екипът на София "

Затова е разбираемо, че екипът ще употребява анализите, работата по новия Общ организационен проект, през идващия програмен интервал, както и самата " Визия за София " за база за своите оферти.

В идващите месеци те дават обещание да показват поредност от решения за подобряването на качеството на живот и средата в града, към които екипът ще търси необятна поддръжка за влизане в ръководството на София.
Реклама
" Ние не сме партия и няма да вършим партия, само че целим да ангажираме политици с предлаганите решения. Обединяваме специалисти от разнообразни браншове, тъй като градът е взаимосвързана система и би трябвало да спре да се развива на парчe. Имаме опит в доста сфери, в това число и в реформирането на общински структури и основаването на нови такива ", споделя Христо Станкушев, проектант и член на Екипа.

Организацията ще набира нови членове и ще търси разговор за възстановяване и надграждане на решенията, които предлага. Крайната цел е да бъде основана предизборна стратегия, която да има необятна обществена поддръжка от жители и специалисти и да ангажира дейно политическите сили.

Засега никой не е декларирал твърдо присъединяване си на изборите. В огромна степен някои претенденти са ясни - Борис Бонев от " Спаси София " съвсем несъмнено още веднъж ще се кандидатира за кмет, като този път е допустимо да сътвори и партия за да вкара повече общински съветници. Говори се, че кандидатурата на ГЕРБ пък ще бъде сегашният ръководител на общинския съвет Георги Георгиев.
Кой е арх. Любо Георгиев?Любо Георгиев е проектант и специалист в областта на градското обмисляне. Завършва образованието си в Италия и Холандия и е живял и работил в Шотландия, Италия, Холандия и Китай. През 2014 г се завръща в страната, с цел да оглави One Architecture Week в Пловдив. През 2017 година става шеф на общинското дружество " Софияплан ", което напусна през 2021 г с съвсем целия си екип. В следствие той основа Сдружение за градски политики, на което е ръководител.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР