Ремонтът на Зимния дворец ще струва около 4 млн. лева,

...
Ремонтът на Зимния дворец ще струва около 4 млн. лева,
Коментари Харесай

Ремонтът на Зимния дворец ще струва 4 млн. лева

Ремонтът на Зимния замък ще коства към 4 млн. лв., разгласи министерството на спорта (ММС). Модернизацията на оборудването ще стартира през септември.

Преди това държавната " Академика 2011 " ЕАД, която стопанисва Зимния замък, ще разгласи поръчка за избор на реализатор на ремонтните действия.

От ММС показват, че постройката и залите " не са били предмет на сериозна реорганизация от построяването си през средата на 80-те години на предишния век ". " Ремонтът ще включва въвеждане на енергоефективни ограничения посредством контракт с обезпечен резултат (ЕСКО ДОГОВОР) и строително-монтажни действия по главната и подготвителна зала на двореца ", се споделя в информацията.

Ремонтът ще включва топлоизолация и ремонт на покрива, замяна на дограмата, топлоизолация на външните стени и замяна на осветлението с енергоефективно. Системата за климатизация ще бъде осъвременена, като се построи нова с опция за бързо и дейно стопляне и изстудяване на залата. Съблекалните, фоайето и коридорите към главната и дребната зала на Зимния замък ще бъдат актуализирани.

Графикът на ремонтните действия е координиран с федерацията по кънки.

 Ремонтът на Зимния замък ще коства 4 млн. лв.
© ММС

През 2016 година министър Кралев разгласи, че вместо плануваните в предишното огромни реконструкции ще се направи ремонт, с цел да бъде пригодено оборудването за подготвителен център.

" Тъй като не считаме провеждането на интернационалните надпревари за приоритет на страната, приготвяме ново задание за осъществяване на ремонт, който да приведе залата в подготвеност за осъществяване на тренировки и надпревари от държавния календар ", сподели тогава министърът.

По времето на кабинета " Орешарски " тогавашният състезателен министър Мариана Георгиева се опита да прокара поръчка за реконструкцията на Зимния замък за 50 милиона лв., а за реализатор беше определен консорциум с водеща компания " Главболгарстрой ".

Поръчката беше спряна на финалния стадий от служебния състезателен министър Евгения Раданова през 2014 година Впоследствие екипът на Кралев довърши правосъдната борба за анулацията й. През април 2015 година Върховният административен съд дефинитивно постави завършек на сагата.

 Ремонтът на Зимния замък ще коства 4 млн. лв.
© Надежда Чипева, Капитал

След половин година закъснение и по-точно формулиране на заданието държавната компания " Академика 2001 ", която стопанисва обекта, пусна нова процедура за 35 милиона лв.. Това беше сумата, отпусната за ремонт от държавното управление на Орешарски.

Този път поръчката беше анулирана още на стадий подаване на предложения по категорично гледище на Бойко Борисов, откакто министър председателят бил осведомен, че някои от неуместните в този миг компании като " Джи Пи груп " и " Водстрой 98 " са показали интерес.

Като претекст за прекратяването на поръчката " Академика 2011 ", чийто принципал е спортното министерство, разгласи непредоставени документи за обследването за енергийна успеваемост на залата, която се намира в Студентски град.

Само месец по-късно кабинетът трансферира парите за Зимния замък за реорганизация на зала " Арена Бургас ". Строител на залата в Бургас обаче е консорциум с присъединяване на същата тази " Водстрой 98 ", свързвана с депутата Делян Пеевски.

Преди ден Кралев сподели, че имал уверението, че " Арена Бургас " ще е подготвена до година и половина.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР