Ремонтът на Западния парк в София ще се проточи до

...
Ремонтът на Западния парк в София ще се проточи до
Коментари Харесай

Ремонтът на Западния парк в София се проточва до октомври

Ремонтът на Западния парк в София ще се проточи до 18 октомври 2019 година, което е шест месеца след крайния период за осъществяване на реконструкцията на парка. Това стана ясно откакто заместник-кметът по околна среда на Столична община Йоана Христова ревизира по какъв начин вървят строителните действия, за чиято веселба имаше медийни изявления.

Дейностите по обновяването на занемарения през годините парк започнаха през на май 2018 година и трябваше да продължат 10 месеца, съгласно изказванията на общината. Сега обаче Христова твърди, че поради неприятното и дъждовно време през предишното лято срокът за осъществяване на публичната поръчка е повишен от 12 на 18 месеца. Как десетмесечният период е станал една година не е ясно, а съгласно осведомителната табела на обекта крайният период за приключването на ремонта е 10 декември 2019 година



По думите на зам.-кметът по екологията пред публицисти в четвъртък обаче настоящият период за възобновяване на парка е 18 октомври и удължаването е на база приетите от строителния контрол дни за неподходящи метеорологични условия по време на осъществяването на контракта.

Ако изпълнителят на ремонта " Главчев Инженеринг " не съблюдава и този период, плануваните по контракт наказания за закъснение са 42 хиляди лв. на ден. Глобата за некачествено осъществяване може да стигне до 1.6 млн. лева Към момента обаче нямало изгледи за налагане на наказания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР