Ремонтът на трамвайното трасе по бул. „Ал. Дондуков” и ул.

...
Ремонтът на трамвайното трасе по бул. „Ал. Дондуков” и ул.
Коментари Харесай

Трамвайните релси по „Кракра” – некачествен ремонт или нови технологии?

Ремонтът на трамвайното трасе по бул. „ Ал. Дондуков” и ул. „ Кракра” се прави некачествено, сигнализира гражданската организация „ Спаси София”

Според нейните деятели проблем е потреблението на дървени трупчета, неналичието на кофраж за бетона, както и използването на най-обикновен найлон под него.

От организацията вършат съпоставяне с сходен ремонт в чешката столица Прага, където нещата наподобяват по различен метод.

„ Хората сами знаят, че дървото гние. Когато то бъде бетонирано, ще се получат кухини. Навсякъде другаде се прави с железни щипци”, разяснява Борис Бонев от „ Спаси София”.

„ Те са дребни, незначителни”, споделя за трупчетата инж. Сава Деспотов, който дава отговор за строителния контрол. Казва, че Бонев не е експерт и по тази причина приказва по този начин.

Относно найлона Десподов изяснява, че е като мембрана, тъй като другояче сред релсите и бетоновото тяло на проходимия топлофикационен колектор, който е долу, ще има напрежение

От Столичната община увериха, че се прави всекидневен строителен надзор.

Нямаме терзание за качеството на осъществяването, безапелационен беше Васил Начевски от Столична община.

Ремонтът на улица „ Кракра” би трябвало да завърши до 23 юли, а бул. „ Ал. Дондуков” би трябвало да е напълно освежен доникъде на септември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР