Ремонтът на столичната улица Граф Игнатиев тръгна отново след 48

...
Ремонтът на столичната улица Граф Игнатиев тръгна отново след 48
Коментари Харесай

Ремонтът по Графа тръгна отново, започва работата и по `Шишман`

Ремонтът на столичната улица " Граф Игнатиев " потегли още веднъж след 48 дни пауза поради неприятни климатични условия. 
 Отново трамваи по Графа, ремонтът по тротоарите продължава
Зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов организира оперативка с техническия началник на
ремонтните действия и строителния контрол на обекта, съобщи Столична община. Строителните работи са обновени на 5 февруари. 

Изпълнителят на обекта „ Джи пи груп “ е изискал от началото на строителните действия да бъдат приети като неработни още 50 дни заради неблагоприятни метеорологични условия – дъждове напролет и лятото. Надзорната компания осведоми, че признава 31 дни от декларираните, като за тях е възложен протокол от Националния институт по метеорология и хидрология. 

Представителят на изпълнителя осведоми, че от обектите, включени в Зона 2, досега е изпълнена ул. " Солунска “. Изцяло са сменени подземните връзки по ул. „ Граф Игнатиев “, приключени са релсовият път и уличното осветяване и са положени 50% от настилките по ул. „ Граф Игнатиев “ отвън трасето на релсовия път.

С възобновяване на строително-монтажните действия стартира работа по площадите „ Гарибалди “, „ Славейков “ и „ Св. Седмочисленици “, както и по ул. „ Граф Игнатиев “ в сектора сред бул. „ Васил Левски “ и бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “. 

Продължава монтажът на разграничителите на трамвайното трасе и перголите на пл. „ Славейков “. Отстраняват се и открити от надзора и възложителя забележки.

От 12 февруари се планува да стартира полагане на настилки по ул. „ Цар Шишман “ в сектора сред ул. „ Граф Игнатиев “ и ул. „ Ген. Паренсов “, където беше сложена краткотрайна асфалтова настилка. По време на ремонта ще бъдат направени нови тротоари, като ширината на този от страната на постройките ще бъде увеличена, обновяват се настилката на улицата, осветлението и озеленяването. Временно ще бъдат поставени ограждения, а работата ще се извършва поетапно, с цел да е оптимално омекотен достъпът на пешеходци. 

В момента се правят съгласувателни процедури със „ Софийска вода “АД и Министерство на културата за слагане на подземни контейнери, като всички контейнери, които могат да бъдат заустени в канализацията, ще бъдат изпълнени. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР