Ремонтът на сградата на Детска градина №177 в ж.к. Суха

...
Ремонтът на сградата на Детска градина №177 в ж.к. Суха
Коментари Харесай

Иван Таков: Ремонтът на Детска градина №177 е напълно компрометиран

Ремонтът на постройката на Детска градина №177 в ж.к. „ Суха река “ е изцяло злепоставен.

След края на строителните работи пространствата ще бъдат изцяло неизползваеми и несъответствуващи за развъждането на деца. Това установи ръководителят на Българска социалистическа партия – София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков. Той дружно със заместника си и общински консултант Иван Пешев и ръководителя на районен съд на Българска социалистическа партия – Подуяне Веселин Гъжев посети детското заведения по сигнал на родители за нередностите при осъществяването на ремонта.

„ След началото на ремонта през юли предходната година е развален покрива на съществуващата постройка. В резултат след пороен дъжд пространствата и наличното обзавеждане са наводнени и на процедура унищожени. Влагата е обхванала стените и електрическата мрежа, което може да докара до доста рискови последствия за ползвателите на постройката – деца, учители и спомагателен личен състав “, изясни Таков.

По думите му новото крило също е потънало във влага и по настилката са се образували големи локви. А в асансьорната шахта има вир бездънен няколко метра и продължава да се цялостни с вода.

Според обезпокоените родители влагата и мухълът няма по какъв начин да бъдат отстранени и в случай че в това положение пространствата влязат в употреба, това ще заплаши здравето на децата.

Иван Пешев изрече неразбиране от това, че в новите пространства бравите на прозорците са сложени на повече от 4 метра височина. „ Това е неуместно и прави невероятно отварянето на прозорците “, съобщи общинският консултант.

„ По всичко проличава, че строителството е некачествено и недобросъвестно осъществено. А плануваните 4 млн. лева ще са хвърлени напразно. Очевидно е, че не е упражняван никакъв надзор от страна на възложителя – Столична община “, безапелационен е ръководителят на групата на Българска социалистическа партия.

Иван Таков съобщи, че този път оправданието: „ Хубаво е, само че не е готово “, няма да мине.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР