Ремонтът на съоръжението на АМ „Струма” при Дупница ще струва

...
Ремонтът на съоръжението на АМ „Струма” при Дупница ще струва
Коментари Харесай

Шефът на АПИ обясни стоварват ли се нови боклуци под магистрала „Струма“

Ремонтът на оборудването на Автомагистрала „ Струма” при Дупница ще коства към 1 милион и 800 хиляди лв.. Това разгласи в предаването „ Тази сутрин” по bTV ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура” Георги Терзийски.

По думите му от АПИ не са давали позволение за запазване на отпадъци под оборудването. В пространството под моста боклуци и материали няма, съобщи Георги Терзийски.

Той изясни, че клипът, публикуван от община Дупница, на който се вижда скупчването на нови боклуци под оборудването, е от деня, в който притежателят на терена предявил искания, че това са негови материали и, че от АПИ могат да ги увредят, в случай че ги транспортират.

„ След негов сигнал до правоохранителните органи бяхме принудени да спазим закона и да върнем материалите, които той да извози до сметището в Костинброд”, изясни още Георги Терзийски.



Той беше безапелационен, че от АПИ не са давали позволение за запазване на отпадъци под оборудването. Вчера на срещата с представители на Министерството на районното развиване и благоустройството е взето решения по какъв начин да се принуди притежателя да почисти терените.

Нямам информация АПИ да е давала позволение или мнение за това, към оборудването да бъдат запазване такива материали, съобщи Георги Терзийски.

Той уточни още, че АПИ построява и поддържа пътища, а не извършва действия по ръководство на отпадъците.



За повредения мост на автомагистрала „ Тракия” ръководителят на Управителния съвет на АПИ разгласи, че това е след случай през 2017 година По думите на Георги Терзийски мостът е включен в проектите на Агенцията за поправки.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР