Ремонтът на ремонта на жълтите павета в центъра на София

...
Ремонтът на ремонта на жълтите павета в центъра на София
Коментари Харесай

Ремонтът на ремонта на жълтите павета пропадна

Ремонтът на ремонта на жълтите павета в центъра на София се отсрочва и не е известно по кое време ще стартира, оповестява " Сега ". Причината е продължаващият ремонт на улица " Оборище ", като приключването му е обвързано с началото на пренареждането на жълтите павета, защото колите, движещи се по бул. " Цар Освободител ", би трябвало да могат да бъдат отклонявани към " Оборище ". Според информация от общината върви замяна на подземна инфраструктура на " Топлофикация " по " Оборище ", след което там ще бъдат възобновени уличните настилки и правата ще бъде отворена.

В края на април от Столична община показаха като период за начало на пренареждането на паветата " след средата на месец май ". От нея регистрират, че най-разместени са паветата в дейната лента пред Народното събрание. За да стартира нов ремонт, ще се наложи да бъде затворен секторът за придвижване, което ще затрудни доста трафика в центъра на София. Междувременно положението на настилката се утежнява.

Още при започване на годината се разбра, че жълтите павета в централната част на София, които от 2016 година са оповестени за единична урбанистична и архитектурно-строителна културна полезност, ще бъдат пренаредени по нова технология.

Паветата се разкривиха след пренареждането им още при започване на септември 2022 година, а по-късно компанията реализатор " Трейс Груп Холд " беше санкционирана, откакто се разбра, че служащ натроши с чук няколко. От компанията трансферираха топката към Националния институт за недвижимо културно завещание (НИНКН), като показаха, че извършват технология за редене, която към този момент не отговаряла на натоварванията, както и към проектанта - архитектурното бюро " А.Д.А ", че им дало сгрешен план за осъществяване. В последна сметка бе образувана комисия, която трябваше да реши по какъв метод настилката да бъде пренаредена. От общината оповестяват за " Сега ", че новата технология към този момент е определена и че следва тя да бъде утвърдена от НИНКН.

Всичко това докара и до реакция от Европейската прокуратура, която преди близо месец разгласи, че проверява възможна корупция и корист със средства на Европейски Съюз за възобновяване на историческия център на града, в това число пренареждането на жълтите павета.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР