Ремонтът на площад Централен в Пловдив ще бъде отложен за

...
Ремонтът на площад Централен в Пловдив ще бъде отложен за
Коментари Харесай

Ремонтът на централния площад в Пловдив се отлага за догодина

Ремонтът на площад " Централен " в Пловдив ще бъде отсрочен за идната година, когато градът ще е Европейска столица на културата. Това стана ясно от изявление на кмета на града Иван Тотев.

Той изясни, че сигурно площадът няма да бъде разкопан преди формалното разкриване на програмата за Европейска столица на културата, което е планувано за първата половина на януари 2019 година Най-вероятно било същинската работа да стартира през лятото на идната година.

Поръчката за ремонт на централния пловдивски площад се забави поради обжалване от овчарката Анка от Антоново. На името на дамата беше записана компания, която подаде тъжба против търга за 12 млн. лв.. В следствие тя беше отхвърлена от Върховния административен съд и поръчката потегли още веднъж. В четвъртък бяха отворени офертите на претендентите за нея. Те са три - едната е на пловдивската компания " Драгиев и Ко ", другите две са на консорциуми - " Евмолпия " и " Площад Централен 2018 ". Към момента няма информация кои са компаниите, участващи в обединяванията.

Освен да проектира и ремонтира площад " Централен " като смени настилката и подземната инфраструктура, бъдещият реализатор би трябвало да свърже археологическите пространства, които се намират край площада, да ги консервира и експонира. Трябва да ремонтира и подлезите " Тримонциум " и на този на ул. " Гладстон ".

Обжалване от овчарката Анка от Антоново забави и други две поръчки на общината - за възстановяване на инфраструктурата в центъра на града за 21 млн. лв., както и построяването на нова изложба на ул. " Гладстон " за 4.2 млн. лв..

Както Mediapool писа, друго място, обвързвано със събитията за Европейска столица на културата - Тютюневият град, също ще резервира полуразрушения си тип и през 2019 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР