Ремонтът на площад Жеравица“ в Монтана започна и ще се

...
Ремонтът на площад Жеравица“ в Монтана започна и ще се
Коментари Харесай

Започна ремонтът на площад „Жеравица“ в Монтана

Ремонтът на площад „ Жеравица “ в Монтана стартира и ще се прави на части за да не се затваря напълно централната част на Монтана, заяви кметът Златко Живков.

Предстои замяна на настилката на площада, ремонт на фонтаните, замяна на осветлението и ново озеленяване. Чинарите, засадени преди 50 години и трансформирали се към този момент в големи дървета, ще останат на местата си.

Зелените площи по площада и към него също ще останат, само че ще са с изменен и по-добър тип. Живков прикани хората от Монтана да проявят схващане и самообладание по време на строителството. Той напомни, че периода за осъществяване на плана е 2 години, само че общината ще направи всичко допустимо ремонтът да приключи до края на тази година.

Ремонтните действия по площада са за 5 милиона лв., като средствата бяха отпуснати от българското държавно управление в края на 2020 година. Заради обжалване на процедурите през 2021 година ремонтът не стартира, само че в този момент към този момент всички правосъдни разногласия към строителството са решени и изпълнителят стартира работа, разгласи Златко Живков.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР