Ремонтът на оградата по границата с Турция вече няма да

...
Ремонтът на оградата по границата с Турция вече няма да
Коментари Харесай

Ремонтът на оградата по границата с Турция вече няма да се случва чрез обществени поръчки


Ремонтът на оградата по границата с Турция към този момент няма да минава през публични поръчки. Това взеха решение дефинитивно депутатите, като одобриха промени в Закона за публичните поръчки на второ четене, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Промените бяха признати с 94 гласа за, 51 срещу и 8 въздържал се.

По време на дебатите Филип Попов уточни, че измененията в Закона за публичните поръчки се вършат, с цел да не могат да се сравнят офертите за поддръжката й и да могат да се прикрият далаверите. Той акцентира, че от Българска социалистическа партия недоумяват за какво от ръководещото болшинство, когато профилираната прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане, вършат това предложение. Очевидно е, че не е, с цел да се направи процедурата по- бърза и по-ефективна. Вие го вършиме това, с цел да няма бистрота “, уверен е Филип Попов.

От своя страна Хамид Хамид от Движение за права и свободи акцентира, че ПГ на Движение за права и свободи няма да поддържа текста на вносителя. „ Считаме, че в закона за публичните поръчки този текст няма място. Абсолютно непотребен текст, който укрепва чувството в обществото, че към тази оградата не престават да се въртят нечисти каузи от самото започване на този градеж досега “, съобщи Хамид.

Той счита, че с този текст се регламентира една спекулация, каквато е и каналджийството.

Изключването на договорите за поддръжка от обсега на Закона за публичните поръчки е доста рационален и разумен, счита Диана Саватева от ГЕРБ.

„ За нас е много нелогично да се размята тезата, че е нужна процедура по Закона за публичните поръчки, когато става въпрос за вреди, случили се от естествени бедствия. Трябва ли да чакаме да мине досъдебното произвеждане, което е формирано от Специализираната прокуратура, с цел да се вършат поправки? Това меко казано е нелогично “, сподели още Саватева./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР