Ремонтът на Националния дворец на културата е на финалната права,

...
Ремонтът на Националния дворец на културата е на финалната права,
Коментари Харесай

Шефът на НДК увери: Ремонтът трябва да приключи до 1 декември

Ремонтът на Националния замък на културата е на финалната права, само че следва довършителна работа по окачените тавани, по осветлението, по фасадите. На останалите места се слагат системите за сигурност. Днес (17 октомври) публицисти имаха опция да прегледат Зала 3, дружно с прилежащите й тераси, където ще се проведат главните пленарни съвещания по време на българското председателстото на Европейски Съюз.
В зала номер 3 ще се организират съвещания по време на председателството. Обновен е таванът, преводаческите кабини, мокетът, който може да се демонтира. Делегатите ще бъдат разположени в дъговидна маса по средата на залата. До една седмица ще дойдат и мебелите за залата, съобщи Ангел Митев, изпълнителен шеф на НДК.

Продължава обезпечаването на сигурността на постройката и продължава ремонтът на зала номер 6, където ще бъде пресцентъра. Върви ремонт на паркинга. До 15 ноември е срокът на ремонта по контракт. До момента има обезпечени средства в размер на 17 милиона и 28 милиона лв. от две обособени постановления. До 1 декември, след месеца за изпитване, цялостният ремонт би трябвало да е изцяло подготвен, добави Митев.
Той изясни, че към този момент е минала инспекция от Европейски Съюз във връзка с езиковите преводи. Има 8 преводачески кабини, които се ревизират непрестанно от Европейски Съюз. Сигурността на постройката ще бъде напълно обезпечена, увери шефа на НДК.

Дейностите, които би трябвало да бъдат разплатени, са във връзка с ремонта, системата за сигурност и ремонта на пресцентъра. На основния вход ще бъде осъществена единствено реституция на металните пластики. Подменени са 14 000 кв. м. настилки, подменят се всички равнища от 8 до 4 равнище с настилки. Всички мраморни настилки си остават, само че се реставрират. Запазваме това, което е значимо за постройката. Похарчени са до момента 20 млн. от общо близо 40 млн. бюджет. Няма проблем към сегашния миг с изплащането на заплатите на чиновниците на НДК.

Снимки: Actualno.com/Румен Скрински
Председателят на Съвета на шефовете на НДК - Борислав Велков – пък се извини на посетителите на НДК, които стават очевидци на ремонтните действия. По думите му културната стратегия ще продължи и по време на председателството. Инвестицията в постройката на НДК е стратегическа, ориентирана към най-важната социална постройка в София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР