Ремонтът на моста над река Върлещица в Първенец, който е

...
Ремонтът на моста над река Върлещица в Първенец, който е
Коментари Харесай

Приключва ремонтът на моста в Първенец, кметът Павел Михайлов на инспекция

Ремонтът на моста над река Върлещица в Първенец, който е съществена пътна връзка за жителите на селото с останалите обитаеми места в общината към този момент е на финала. Днес кметът Павел Михайлов инспектира строителните действия и ревизира стадия на осъществяването им. При инспекцията той беше съпроводен от заместник-кмета Емилия Иванова и експерти от общината.

Реализацията на един от най-важните планове за общината стартира през септември месец предходната година.

Кметът Павел Михайлов се увери, че се работи интензивно по създаване на новото оборудване и остана удовлетворен от хода на строителните действия. На терен той видя полагането на хидроизолацията, след което следва асфалтиране на двете платна, всяко по близо 4 метра дължина. Изпълнени са и двата нови пешеходни тротоара. Инвестицията е за близо милион и 400 хиляди лв..

„ Доволен съм. Прекъсването на пътно-транспортната връзка сред Първенец и Брестовица аргументи стеснение на хората, които всекидневно пътуват по трасето. Но към този момент имаме съвременно оборудване, което ще работи години наред и ще бъде комфортно и безвредно “, съобщи кметът Михайлов. Той получи увещание от строителите, че новото мостово оборудване ще бъде отворено за прекосяване до дни.

Кметската обиколка продължи в село Брестовица, където от през днешния ден се прави спешно и краткотрайно запълване на дупки по улиците „ Иван Вазов “ и „ Христо Ботев “. Трасетат са основни за селото, тъй като са в региона на учебното заведение и детската градина. Изкърпването се прави със компактен асфалто-бетон и е краткотрайно решение, до момента в който се пристъпи към замяна на водопроводната мрежа на селото, с което би трябвало да се позволи дефинитивно казусът с водата в Брестовица.

„ Всеки ден родителите на децата минават най-малко по два пъти този регион, с цел да оставят и да ги вземат по-късно от учебно заведение или детска градина. Затова започваме точно от тук и се надяваме, че след ремонта достъпът до двете образователни заведения ще бъде доста по-улеснен”, разяснява кметът Павел Михайлов.

Михайлов ревизира и качеството на ремонта на улица „ 44-та “ в село Златитрап, където е положена нова асфалтова настилка и са построени бордюри.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР