Ремонтът на между разклона за магистрала Марица и пътен възел

...
Ремонтът на между разклона за магистрала Марица и пътен възел
Коментари Харесай

Ремонтът на отсечка от АМТракия по-скъп от строителството

Ремонтът на сред разклона за автомагистрала " Марица " и пътен възел " Чирпан-изток ", който стартира през днешния ден, ще коства 70 млн. лв. за двете направления, заяви през днешния ден пред Би Ти Ви Даниел Иваничков от, представен от " Дневник ".
При състояние че става въпрос за малко над 16 километра (от 168-и до 184-и км), то цената на километър е 2.12 млн. лв., повече даже от провокиралата полемика в началото оповестена цена. През септември се разбра, че целият посипан с неравности сектор от " Тракия " с дължина 52 км ще се ремонтира против 90 млн. лева на посока, или 180 млн. общо.
Така цената на километър възобновяване стигна 1.8 млн. лева, в случай че при градежа на сектора през 2007 година страната е плащала на изпълнителя по към 1.35 млн. лева Обяснението беше, че сега цената на труда и материалите са разнообразни, също така ремонтът е главен, като се подменя даже некачествено направената основа, обощава " Дневник ".
 Ето къде е лимитирано придвижването по Автомагистрала Тракия Ето къде е лимитирано придвижването по Автомагистрала " Тракия "
Ограничено е придвижването в платното за София в сектора от Автомагистрала „ Тракия “ сред връзката с Автомагистрала „ Марица ” и п. в. &bdq...
Вчера зам. районният министър разгласи, че за разлика от към този момент осъществените обновявания в 14 км от сектора, при които автомагистралата се ползваше, въпреки и единствено в лентите за една от посоките, в този момент аутобанът ще бъде затворен, с цел да се работи по едно и също време по цялото му трасе. Според него това решение пестяло време и пари.
Изпълнител на главните действия ще е добре познатата, която за година без конкурс получи доизграждането на автомагистрала " Хемус " и други поръчки по аутобаните за общо над 4 милиарда лева Тя ще прибере 140 млн. лева от плануваната обща сума от 180 млн. лева
Пред Българска национална телевизия ръководителят на управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " разгласи, че гаранцията на ремонта е три години при седем години при градежа. По мотив цената той разяснява, че изчисленията не са правилни.
" Има разнообразни условия на работа. Ние де факто ще изградим отначало автомагистралата. Не е правилно да се вземе една сума и тя да се раздели на километрите. Трябва да се вземат поради доста условия, които усилват цената, само че за сметка на сигурността, по-големите приходи на работещите в бранша и така нататък Има едно проучване на камарата на строителите, съгласно което в България ние строим най-евтино автомагистралите в цяла Европа ", аргументира се Терзийски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР