Ремонтът на жълтите павета по бул. Цар Освободител между бул.

...
Ремонтът на жълтите павета по бул. Цар Освободител между бул.
Коментари Харесай

Ремонтът на жълтите павета ще бъде завършен до 15 септември -

Ремонтът на жълтите павета по бул. " Цар Освободител " сред бул. " Васил Левски " и постройката на Българска академия на науките върви по проект, като крайният период е 10 сепрември, а най-късно може да приключи на 15 септември, разяснява пред OFFNews столичният зам.-кмет по строителство Ангел Джоргов.

" В момента изпълняваме три от стадиите, те са общо девет в карето централна градска част " Зона 4 " сред бул. " Цар Освободител ", бул. " Дондуков ", бул. " Васил Левски " и ул. " Георги Раковски ". Условието е да не се работи в 4 зони по едно и също време, с цел да има естествена пешеходна и автомобилна проходимост. От към седмица изпълняваме тези три стадия, от които главният е карето по бул. " Цар Освободител ", което е затворено за придвижване ", посочи Джоргов.

Няма да се пренареждат всички павета - там, където са в по-добро положение се резервират.

Относно затрудняването на придвижването по бул. " Васил Левски " Джоргов увери, че главните действия се правят през август, с цел да завърши ремонтът до 10 септември и най-късно за първия образователен ден придвижването да бъде пуснато. 

" Проектът планува напълно замяна на уличното осветяване. В момента се работят тръбните мрежи по тротоарите в тези три зони, които са заградени и работят строителите, планува се нова инфраструктура - инженерни мрежи в тротоарите и нови настилки от гранит и бетонови плочи. Успоредно с пренареждането на жълтите павета се работи и по тези действия ", заяви зам.-кметът по строителство.

Ремонтът се извършва от обединяване от няколко компании, водещ сътрудник е компания “Трейс ”.

Средствата за ремонта са 15 млн. лева, по-голямата част е безплатна финансова помощ по оперативна стратегия “Региони в напредък ”. Това е продължението на ремонта, който е правят през 2017 година Договорът с ръководещия орган е бил стопиран, само че в този момент е възобновен.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР