Ремонтът на градина Кристал в София продължава. Той е част

...
Ремонтът на градина Кристал в София продължава. Той е част
Коментари Харесай

Слагат пейките в столичната градинка Кристал

Ремонтът на градина " Кристал " в София продължава. Той е част от обновяването на зона 4 от центъра на града. Днес стартира и монтажът на парковата мебел - 43 пейки и кошчета ще бъдат инсталирани на алеите в градинката.

От Столичната община оповестяват, че ремонтните действия са завършени на 90%. Вече е положена новата настилка и е инсталирано ново осветяване. Скулптурата със сърничките е почистена и върната на мястото си, а реставрацията на чешмата продължава. Монтира се и самопочистваща се социална тоалетна.

В градината има нова поливна система и е сменен горният почвен пласт с 5 см нов хумус. От общината твърдят, че оформилият се във времето релеф е непокътнат.
 Няма да запълват дупката в столичната градинка
Няма да запълват дупката в столичната градинка " Кристал "

Фандъкова успокоява - ще сменят тревата и ще садят дървета

Припомняме, през октомври предходната година столичани проведоха митинг по отношение на дейностите в " Кристал ". Те се притесняваха, че дупката в градинката ще бъде запълнена. Тогава персонално кметът Йорданка Фандъкова опроверга слуховете на страницата си във Facebook, твърдейки, че се правят единствено освежителни действия.

Към момента са засадени 11 иглолистни и 41 широколистни фиданки , над 700 шубраци и 900 цветя, както и жив плет. Предстои да се слагат и разпръсквателите на поливната система.

Градината пред Военния клуб е оповестена за монумент на градинското и парковото изкуство през 1988 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР