Ремонтът на булевардите Шипченски проход и Асен Йорданов започна в

...
Ремонтът на булевардите Шипченски проход и Асен Йорданов започна в
Коментари Харесай

Столичната община ще разваля договори със строители за некачествени ремонти


Ремонтът на булевардите " Шипченски проход " и " Асен Йорданов " стартира при започване на юни. Сн. Столична община

Част от ремонтите в София се вършат некачествено и договорите с техните реализатори ще бъдат прекъснати. Това съобщи във вторник кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Тя отхвърли да посочи за кои обекти и компании става въпрос, защото към момента се правел разбор и се подготвяли юридическите причини за прекъсването на контрактите.

По думите на Фандъкова се чака при започване на идната седмица да има повече информация.

„ Аз не мога да направя павето или да сложа асфалта на един обект, само че мога да не платя - с цената на непоколебим надзор ", разяснява кметът на София.

Тя изясни, че образците за некачествена работа и закъснение на ремонтите не са доста. Все отново напомни за проблемите при реконструкцията на булевардите " Шипченски проход " и " Асен Йорданов " в региона на зала " Армеец ". Изпълнителят на този обект - компанията " Пътища и уреди ", ще бъде санкциониран със 130 000 лева и няма да лу се заплати работа за 553 000 лева поради слагането на фалшив асфалт. Освен това е има проблеми и с построяването на тротоарите. " Не мога да си показва, че може строители да работят и да ги върнеш 6 пъти за един тротоар”, разяснява Фандъкова.

Кметът означи, че е била „ ядосана” от обстоятелството, че „ хората минават през прахоляка”, само че компанията имала още период, с цел да си свърши работата.

Тя напомни, че ремонтът към зала " Армеец " е единствено част от по-голям контракт на провинилата се компания. Настоящата реорганизация е за към 2.5 млн. лева

Фандъкова сподели още, че е поискала от компаниите, които ремонтират булевардите " Прага " и Дондуков " да ускорят работата по тротоарите.

Във връзка с предстоящите огромни реконструкции в центъра на града кметът изясни, че работата по ул. " Граф Игнатиев " ще стартира допустимо най-скоро след избирането на реализатор и когато времето разрешава. Ремонтите на пространствата към храма " Александър Невски " обаче ще стартират най-рано в средата на идната година, защото ще се изчака приключването на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. И за двата плана към момента няма определени реализатори, а възможни обжалвания на процедурите, ще забавят подписването на договорите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР