Ремонтът на автомагистрала Тракия в участъка между Стара Загора и

...
Ремонтът на автомагистрала Тракия в участъка между Стара Загора и
Коментари Харесай

Ремонтът на АМ Тракия между Стара Загора и Чирпан вероятно пак ще бъде отложен

Ремонтът на автомагистрала " Тракия " в сектора сред Стара Загора и Чирпан най-вероятно ще бъде отсрочен за следващ път. Това стана ясно от думите на районния министър Петя Аврамова. Тя изясни, че съществена причина за забавянето е дефицита на средства. Само за ремонта на дясното платно са нужни 60 млн. лв..


Заради това, че не е ремонтирано и откритите нередности по платното, ограничаването на скоростта в сектора ще остане 90 км в час и след 31 март, когато беше планувано, че ще бъде приключен ремонтът.

В пленарната зала министърът на районното развиване отговори на въпрос на депутата от " Воля " Боряна Георгиева, която слага питането за трети път. Преди това е питала през 2018 и 2019 година Участъкът, който се нуждае от ремонт, е пуснат в употреба на два стадия през 2007 и 2011 година
Боряна Георгиева, " Воля ": Ако не можете да се справите, дайте да събираме СМС-и, да създадем ДМС: Автомагистрала Тракия, нещо да се случи, не е обикновено толкоз огромен сектор да не може да действа?Петя Аврамова, министър на районното развиване: Сумата е непостижима за бюджета на Агенция " Пътна инфраструктура ", знаете, че на доходи от тол система тази година можем да разчитаме в стеснен размер, част от тези доходи към този момент са ангажирани за други предпочитани и стратегически планове в страната.
Сумата от 60 млн. лв., които са единствено за дясното платно, е повече от половината от средствата, планувани за настоящ ремонт и поддържане на цялата републиканска пътна мрежа, която е с обща дължина 20 000 километра.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР