Ремонтът на автомагистрала Тракия беше удължен с още един месец,

...
Ремонтът на автомагистрала Тракия беше удължен с още един месец,
Коментари Харесай

Защо удължиха ремонта на Тракия край Чирпан с още месец

Ремонтът на автомагистрала " Тракия " беше продължен с още един месец, макар обещанието да завърши до края на юни. Строителните действия сред пътните възли " Чирпан-изток " и " Стара Загора " се чака да приключат в средата на юли.

Удължаването на ремонта провокира неодобрение измежду хората поради извънредно натоварения трафик, изключително през почивните дни.

Ремонтът на " Тракия " сред Чирпан и Стара Загора трябваше да завърши в края на юни. Заради некачествено полагане на материал и преваляванията през последните седмици обаче, ремонтът ще се забави.

Вие сами виждате, че вали непрекъснато. Не сме полагали пластове, тъй като след това щяхте да дойдете и да кажете АПИ поставя по време на превалявания, сподели Даниел Иваничков от Пътната организация.

Некачествено полагане на материал постанова сектор от към половин километър да бъде преработен още веднъж.

Един от материалите не беше инсталиран според условията и беше изгубил свойствата си. Същият има предписание да бъде отхвърлен....Участъкът е една мрежа,т.н. армираща мрежа ", изясни Иваничков.

Отговорността е на компанията реализатор.

Изпълнителят е задължен и ще обезпечи нужното качество, т.е отстранява всичко. което не е постигнало индикаторите си за лична сметка, добави Иваничков.

Целият трафик минава през старозагорското село Ракитница. Хората там се надяват ремонтът да завърши по-скоро.

Движението в летните месеци е извънредно натоварено, което изнервя водачите защото се образуват колони и тапи.

За облекчение на трафика придвижването на колите над 12 тона от 125-я км се пренасочва по Подбалканския път. При км 210, те ще се включват в Автомагистрала " Тракия ". Ще има екипи на " Пътна полиция ", които ще подкрепят трафика.

За придвижването по пренасочените направления товарните коли няма да заплащат спомагателна ТОЛ-такса, прецизират от АПИ.

Репортер: Десислава Петкова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР