Ремонтът на 11.5 км от второкласния път Сливен - Ямбол

...
Ремонтът на 11.5 км от второкласния път Сливен - Ямбол
Коментари Харесай

Ремонтът на 11.5 км от пътя между Ямбол и Калчево ще струва 13.4 млн. лв.

Ремонтът на 11.5 км от второкласния път Сливен - Ямбол в сектора сред Ямбол и Калчево ще коства 13.4 млн. лева Средствата се обезпечават от бюджета на организация " Пътна инфраструктура " (АПИ), осведомиха от ведомството.

Ремонтите действия стартират през днешния ден и с цел да не се затруднява трафикът ще се извършват поетапно на сектори от 50 метра. Движението ще е в двете посоки в една лента и с ограничаване на скоростта до 50 км/ч. Очаква се ремонтът даприключи до края на май 2021 година

Изпълнител на ремонта е ДЗЗД " Пътно поддържане - Н ", с участници " Пътно поддържане – Сливен " ЕООД и " Нивел строй " ЕООД. С сдружението АПИ има контракт по Закона за публичните поръчки за настоящ ремонт и поддържане на пътна мрежа в област Ямбол.

Предвижда се цялостна замяна на асфалтовата настилка, възстановяване на отводняването, оформяне на банкетите, хоризонтална маркировка, пътни знаци.

Където е належащо ще се ремонтира и пътната основа. Ще бъдат актуализирани и мостът над река Тунджа в Ямбол, част от така наречен обход юг на Ямбол, и оборудването в село Калчево.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР