Ремонт в навечерието на Великден. Преди да влязат в катедралния

...
Ремонт в навечерието на Великден. Преди да влязат в катедралния
Коментари Харесай

Ремонтът около храм Св. Александър Невски няма да попречи на службата за Великден

Ремонт в навечерието на Великден. Преди да влязат в катедралния храм " Св. Александър Невски ", миряните виждат заграждения от северната и западната страна на храма. Ремонтът стартира още в средата на предходната година.

" За Великден ще бъде направена нужната организация и там, където има строителни действия всичко ще бъде заградено, обезопасено. Направено е към този момент краткотрайно осветяване. Около самия храм-паметник няма да има никакви строителни действия, тъй че хората да могат да обикалят, тъй че доколкото е допустимо сме се съобразили ", изясни Ангел Джоргов, зам.-кмет по строителство в Столичната община, представен от Българска национална телевизия

След ремонта част от улица " Оборище " пред храм-паметника " Св. Александър Невски " ще остане затворена за коли. Така от общината считат да създадат повече пешеходни зони в столицата.

" Общо взето се постанова да си променяме маршрута, да вършим козметични промени, с цел да можем да заобикаляме. Свикнали сме да се съобразяваме и да се приспособяваме към измененията в средата. Разбира се, такива краткотрайни неудобства са естествени. В последна сметка всичко е за положително ", сподели Стефан Огнянов, екскурзовод в София.

" Изцяло се поставят нови настилки по тротоарите, ново улично осветяване, където е имало канали и водопроводи, а на пътните платна, където има потребност от пренареждане на паважната настилка, това нещо се прави ", изясни Ангел Джоргов.

За катедралния храм ще има и ново ефектно осветяване, а упованията са до лятото ремонтът да завърши.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР