Ремонт на три входно-изходни артерии в район Северен ежедневно създава

...
Ремонт на три входно-изходни артерии в район Северен ежедневно създава
Коментари Харесай

Заровена “бомба” от ВиК бави ремонта на Голямоконарско шосе, разгръщат и работата по Рогошко

Ремонт на три входно-изходни артерии в регион „ Северен ” всекидневно основава главоболия на хиляди водачи дори  в разгара на отпуските. Движението сега е лимитирано по Голямоконарско, бул. „ Дунав ” и Брезовско шосе, а макар че ремонтът на Рогошко започва, все още  там няма действия по основния път. Очакват се по-сериозни проблеми с трафика да има със  старта на образователната година, като до тогава нито един от ремонтите няма да е завършил.
Прочетете още
По два от секторите – Голямоконарско и Рогошко шосе работи компанията „ ИСА – 2000 ”. След като в първите месеци строителите набраха инерция по формалния вход на Пловдив в последните седмици има закъснение, откри инспекция на TrafficNews. В момента дейностите се правят на първо място по подземната връзка.

Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев съобщи, че изникнал проблеми с ВиК мрежата, е забавило дейностите.

„ Открихме редица извънредно корозирали стари  водопроводи на ВиК, където има  големи загуби на вода. Единият от тях бе под жп линията, като през годините от водното сдружение вместо да го подменят, са поставили бетонни плочи от горната страна. Когато от фирмата  са ги махнали са видели ужасяващото положение на водопроводите. В момента изчакват от ВиК да смени тръбите, тъй като те не са част от плана ”, изясни зам.-кметът. Той добави, че няма терзания за този ремонт, защото строителите  изпреварват графика все още.



Не по този начин стоят нещата с другия ремонта на Брезовско шосе, където към този момент 200 дни се изоставя в линейния график. Проблемът там обаче е археологията, която не бе планувана при първата копка.

„ Имам подозрения, че ремонтът ще стане до края на годината, когато изтича плана. И археолози, и строители  вършат каквото могат, само че процесът е муден при тези  условия ”, сподели Райчев. Той добави, че проблеми  с бул. „ Дунав ” няма да има и той ще бъде приключен в период.

По третия обект в “Северен ” Рогошко шосе все още  се извършат строителните работи в правата към „ Дунпак – Родина ”. Въпреки това се чака до 10-15 дни от компанията да се трансферират на самото шосе. „ ИСА – 2000 ” и Община Пловдив са се разбрали ремонтът да стартира от землищната граница към града, с цел да не основава проблем на предприятията в индустриалната зона. Все още не е направената краткотрайната организация за придвижване, която да вкара поетапното затваряне.



 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР