Ремонт на сградата на Върховния касационен съд е планиран с

...
Ремонт на сградата на Върховния касационен съд е планиран с
Коментари Харесай

С 2,6 млн. лв. ремонтират сградата на ВКС

Ремонт на постройката на Върховния касационен съд е плануван с планирана стойност над 2,6 млн. лева с Данък добавена стойност, сочи съобщение на заместник-председателя му Светла Димитрова.
Предвиден е ремонт на фасадите към вътрешните дворове, покрива (над 10 500 кв. м), настилки на вътрешни дворове и проходи. Ще се обнови също вторият етаж на постройката, откъм ул. „ Лавеле “, четири стаи на първия партер. Два гаража ще бъдат преустроени в работни пространства.
Сградата на Съдебната палата е архитектурно-строителна и художествена недвижима културна полезност, с категория от „ национално ” значение. Застроена е върху повърхност от към 10 324 кв.м. и обгръща седем равнища. Има един под земята етаж, един партерен, висок сутерен и 4 етажа над него, с обща разгърната застроена повърхност от 55 480 кв. м.
Тя е една от най-монументалните и представителни публични здания в нашата страна, незабравим монумент на българската архитектура и строително изкуство. Строежът е осъществен в интервала 1929-1940 година
Финансирането на плана е обезпечено от Висшия правосъден съвет, според утвърдена капиталова стратегия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР