Ремонт на ремонта - започна новото пренареждане на жълтите павета

...
Ремонт на ремонта - започна новото пренареждане на жълтите павета
Коментари Харесай

Докога ще продължи пренареждането на жълтите павета пред НС?

Ремонт на ремонта - стартира новото пренареждане на жълтите павета пред Народното събрание в столицата. Участъкът от бул. " Цар Освободител " ще остане затворен за придвижване доникъде на септември. По предписание технологията ще остане близка до достоверната, само че по предложение на учени и специалисти паветата ще се сортират и ще се пренареждат по друг метод.

Август предходната година. Пред Народното събрание кипи труд - пренареждат жълтите павета. Есента на същата година - лъснаха недостатъци по платното. Днес пейзажът пред Народното събрание припомня този от миналогодишното лято, а част от хората се питат за какво.

От през днешния ден е затворен за придвижване бул. “Цар Освободител ” в правата сред бул. “Васил Левски ” и ул. “15 ноември ”. Обходните направления са през бул. “Васил Левски ” в посока булевардите “Патриарх Евтимий ”, “Дондуков ”, “Сливница ” и ул. “Оборище ”. И по този начин доникъде на септември, когато се чака да завърши пренареждането.

За ремонта на ремонта на жълтите павета ще бъдат употребявани естествени материали, както когато са били положени за първи път. Колко обаче ще коства това?

От общината дават отговор - нищо.

" Ние не сме платили нито една стотинка за предходното пренареждане на паветата и компанията чудесно знае, че няма да получи нито една стотинка, в противен случай, ще получи и глоба, в случай че се забави във времето ", съобщи Йорданка Фандъкова.

След като предходния ремонт даде недостатъци, работна група от специалисти и учени излязоха с оферти по какъв начин качествено да бъдат пренаредени паветата.

" Експертите в тази група предложиха да се промени зърнометрията на фугата, на подложката, която е под паветата, те да се сортират, да се употребяват специфични профили, които да играят ролята на бордюри там, където няма такива сред пренаредения сектор и секторите, които са настрана ", съобщи Ангел Джоргов - заместник-кмет на София.

Над 20 са огромните пътни обекти, по които сега се работи в София. Отделно от това са настоящите поправки. Стойността на пътното строителство, което тече сега е към 50 милиона.

" В момента се намираме на кръстовището на ул. " Сребърна " и бул. " Филип Кутев ", в действителност тук зад мен се вижда напълно новата част от булеварда, така наречен пробив около Зоологическата градина, който се построява от към месец и половина ", съобщи Ангел Джоргов - зам.-кмет на София.

Традиционно някои от ремонтните действия основават усложнения с трафика. Например на Околовръстното шосе се подменят така наречен дилатационни фуги, за което от общината обясниха, че е ремонт на АПИ. Някои водачи заобикалят ограничаващите знаци, с цел да се включат по-бързо в трафика, видя нашият екип. От общината твърдят, че ремонтите, които затрудняват придвижването в основни сектори ще приключат доникъде на септември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР