Ремонт на пътен участък в Пловдив доведе до събарянето на

...
Ремонт на пътен участък в Пловдив доведе до събарянето на
Коментари Харесай

Пътен ремонт събори част от читалище в Пловдив

Ремонт на пътен сектор в Пловдив докара до събарянето на част от ограда и подпорна стена на читалище в града. От управлението на културния дом настояват, че тези дейности заплашват градивното положение на постройката, съобщи.

Вече месеци наред улица " Даме Груев " в Пловдив е затворена за ремонт, който планува разширение на сектора и премахването на паважната настилка. На няколко пъти пусковият период бе удължаван, което провокира гражданско неодобрение и съществени усложнения с трафика. Поредният проблем, за който сигнализират работещи в региона, е съборена от багерите част от бетонната ограда на читалище " Христо Ботев ", което се намира директно да пътното платно.

" Трябваше да се отстрани единствено цветарникът и плочките на тази площадка, а виждате защо става въпрос - те са влезнали към 3 метра във вътрешността и с една доста дълбока дупка ", сподели Мирослава Георгиева, секретар на читалище " Христо Ботев " -Пловдив.

" Кой в този момент ще задържа тук цялото това напрежение. Писал съм има ли пресмятане на вибрациите, които ще минават тук транспортните средства, въобще по този начин трансферираха... ", добави Красимир Воскресенски, ръководител на читалището.

Той е обезпокоени, че към този момент има пропуквания по постройката и търсят отговорност от фирмата-изпълнител. Смятат, че всичко се случва с безмълвното единодушие на възложителя - в тази ситуация община Пловдив.

" Става въпрос за незаконна безнаказаност от страна на възложителя и за вандализъм от страна на изпълнителя. Аз съм написал в министерството на проф. Минеков: SOS-спасете читалищната постройка ", сподели Красимир Воскресенски.

Според съгласувания от всички способени институции план при културния дом на ул. " Даме Груев " ще бъдат построени две рампи за хора с лимитирана пъргавина. След като те бъдат подготвени ще се пристъпи към възобновяване на подпорната стена и оградата, настояват от община Пловдив.

" Аз не знам по какъв начин ще я възстановят в остарелия й тип откакто това, съгласно мен, е една доста остаряла технология, която към този момент не работи никой с тази технология и с тези материали ", сподели Мирослава Георгиева.

" Разбито е това нещо и споделят, че тук ще вършат рампа. Рампата я има в плана... тази рампа обаче е зад оградата, а виждате какви големи бетонови блокове има. Тия бетонни блокове, неразделна част от постройката е оградата и тя приключва вибрациите и задържа постройката да не се плъзга в дясната страна "., уточни още Красимир Воскресенски.

Различните форми в читалище " Христо Ботев " в Пловдив сега посещават 180 деца. Заедно с част от родителите и ръководителите на групи са изпратени писма до редица институции с искане за подпомагане. Обмисля се и тъжба до прокуратурата.

" Притеснявам се първо за здравето и живота на децата и на родителите. Второ се тормозя поради нарушената хармония в постройката и поради градивните нарушавания в постройката ", сподели Мирослава Георгиева.

От община Пловдив обаче са безапелационни, че над обекта се реализира всекидневен непоколебим надзор от строителен контрол. Уверяват, че всяка седмица на терен се вършат и взаимни оперативки с фирмата-изпълнител, а строителите са известени за всички сигнали на жителите и са подхванати нужните дейности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР