Ремонт на оборудване и системи на 5-ти и 6-ти ядрени

...
Ремонт на оборудване и системи на 5-ти и 6-ти ядрени
Коментари Харесай

Ремонт на 5-ти и 6-ти блок възложи АЕЦ Козлодуй за близо 70 млн. лева

Ремонт на съоръжение и системи на 5-ти и 6-ти нуклеарни енергийни блокове разпореди АЕЦ „ Козлодуй “ за 68 853 066 лв. с Данък добавена стойност (57,4 млн. лева без ДДС). 
Мащабната поръчка бе оповестена в края на предходната година. Разделена бе на четири обособени позиции и мина на два стадия – с прелиминарен асортимент и избор на реализатори всред утвърдените.
Първата обособена позиция е за съществени, спомагателни и спешни действия, свързани с ръководство на ресурса и продължение периода на употреба, осъществяване на коригиращи мероприятия и промени на плана за съоръжение и системи от 5 –ти и 6-ти нуклеарни енергийни блокове, значими за сигурността и за производството на електрическа и топлинна сила, такива като реакторно, турбинно, генераторно съоръжение, системи за сигурност и други
За реализатор е определена компания „ Атоменергоремонт “ АД, чийто автентичен притежател е Борис Методиев посредством едноличната си компания „ Бултрейд Корпорейшън " ЕООД.
Договорът с сдружението е на стойност 38,6 млн. лева с Данък добавена стойност. Определени действия на стойност по 1% ще бъдат предоставени на подизпълнителите от София “Хидак ” ЕООД и “Атепе-ЕП ” ЕООД.
Втората позиция е за поддържане надеждността на съоръжение и тръбопроводи от системите за естествена употреба, спомагателни ремонтни действия и действия за възстановяване изискванията на употреба на 5-ти и 6-ти блок.
Договор за нея е подписан с „ Дитсман Енергоремонт Холдинг “ АД на стойност близо 5,4 млн. лева Фирмата е с наименование „ Енергоремонт холдинг “ допреди да стане благосъстоятелност на нидерландската компания Dietsmann N.V. – 2017 година  
До 75% от дейностите тя ще превъзложи на дъщерната си компания " Енергоремонт-Козлодуй " ЕООД, на " Бултест и Ко " ООД - до 3%, и по 1% на " Ансисит 98 " ООД, " СЖС България " ЕООД и " Електро пуск " ООД.
Третата позиция е за ремонт и поддържане надеждността на съоръжение и тръбопроводи, спомагателни ремонтни действия и действия за възстановяване изискванията на употреба на 5-ти 6-ти ЯЕБ и общоблочни КСК.
Изпълнител за нея е консорциум „ Атомстрой 2020 “, като договорът е на стойност над 6,2 млн. лв. с Данък добавена стойност. Участници в обединяването са сдруженията “Атомстрой “ ООД, „ Еско Инженеринг “ АД и „ Дитсманн Енергоремонт Холдинг “ АД. Негов подизпълнител с дял 35% от дейностите е „ Атоменергоремонт ” АД.
Четвъртата позиция е осъществяване на значими планове, свързани с повишение сигурността и продължение периода на употреба на блокове 5 и 6 в интервала 2020-2023 година. За реализатор е определен консорциум „ Енергоатом “ с участници в него: „ Еско Инженеринг “ “ с 80% дял и по 10% на „ ЕНПРО Консулт “ и “Монтажи Ко “. Договорът с този консорциум е за съвсем 18,6 млн. лева с Данък добавена стойност. 
Те ще превъзложат  по 10% от дейностите на „ Атомстрой “ ООД и „ Дитсман Енергопроект Холдинг “ ООД, по 5% на „ Енергомонтаж-МК “ ЕООД и на „ КМС “ ЕООД, по 0,5% на „ Ансист 98 “ ООД, на „ Дател “ ООД и на „ СЖС България “ ЕООД.
Вижте още:
Свързана с Христо Ковачки компания завоюва поръчка за 38,4 млн. лева на АЕЦ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР