Ремонт на детските ясли Чуден свят“ и Роза“ ще започне

...
Ремонт на детските ясли Чуден свят“ и Роза“ ще започне
Коментари Харесай

През септември започва ремонт на детските ясли Чуден свят“ и Роза“ във Варна

 Ремонт на детските ясли " Чуден свят “ и " Роза “ ще стартира в края на септември, оповестиха от дирекция " Здравеопазване “ в Община Варна.

" Чуден свят “ е издигната през 1962 година, а " Роза “ - през 1971 година Оттогава в двете здания не е осъществяван главен ремонт. 

Проектите плануват ограничения за възстановяване енергийната успеваемост и създаване на пристройки за външни асансьори. При осъществяване на строително-монтажните работи в двете детски ясли са заложени следните действия: замяна на електрическите съоръжения, на осветителните тела с енергоспестяващи, на остарялата ВиК мрежа; цялостна замяна на дограмата – външна и вътрешна; монтиране на нови котли на газ; замяна на старите радиатори за отопление; създаване на нови вентилационни и климатични инсталации; топлоизолация и хидроизолация на покрив; топлоизолация и нова мазилка на външни стени; замяна на подова настилка в пространствата, на фаянсовата обшивка в мокрите помещения; създаване на налична среда и платформи.

Предвид заложените в плановете СМР-та, активността на двете ясли ще бъде краткотрайно прекъсната, обясниха от дирекция " Здравеопазване “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР