Ремонт на банята – неприятен, но понякога наложителен момент в

...
Ремонт на банята – неприятен, но понякога наложителен момент в
Коментари Харесай

Най-честите грешки при ремонт на банята, които ни излизат скъпо

Ремонт на банята – противен, само че от време на време належащ миг в живота ни. Банята е място, на което непрекъснато има вода и влага, заради което там рискът от повреди и проблеми е по-висок. Затова и през днешния ден ви представяме кои са най-честите неточности, които ще ни излязат солено.

Банята е едно от специфичните пространства във всяко жилище и към ремонта й би трябвало да се подхожда със особено внимание. Това е един от най-скъпите стадии в обновлението на всеки апартамент и всяка неточност може да ви коства много солено. Това е помещението, в което се изливат най-големи количества вода и се получават големи разлики в температурата и влажността. Днес от jenata.blitz.bg ще ви подскажат на какво би трябвало да обърнете внимание, преди да запретнете ръкави и да се захванете с преустройството на това помещение, с цел да не се окаже в един миг, че сте си хвърлили парите напразно. Съобразявайки се с ограничавания си бюджет, доста притежатели резервират типично разположение в това помещение – тоалетна и баня на едно място.

Това обаче не постоянно е комфортно: дребна вана, липса на място за пералня, малко място за запазване на движимости и извънредно лимитирано пространство за маневри. Има и друга прекаленост: в опит да поберат най-много съоръжение, притежателите изцяло не помнят за комфорта и в един миг се оказва, че върху тоалетната може да се сяда единствено странично. За да не изпадате в сходни обстановки, е най-добре авансово да проектирате разположението на обособените предмети в това помещение.

Ако смятате да вкарате и пералнята в банята, е най-добре се откажете от ваната и я замените с душ кабина. Осветлението е също нещо доста значимо, на което би трябвало да обърнете внимание. То би трябвало да е удобно. Недостигът на светлина ще се отрази освен на общото ви въодушевление, само че и ще провокира грозни сенки. Освен това всякога, когато се погледнете в огледалото, изображението ви ще е сиво и тъмно.

За да избегнете всичко това, е добре да разполагате с няколко сюжета за осветяване. На първо място, сложете подсветката на огледалото – по ръбовете или над горната му страна. Не забравяйте за спот осветяване над ваната или душ кабината, с цел да не се постанова да се къпете в сумрак. Добре е мивката в това помещение да не е с доста дребни размери. Все отново тя не е единствено за миене на ръце. А дребният й размер може да я направи в извънредно неуместна за прилагане.

Мивките с огромни размери също не са доста подобаващи. Решението е едно: осигурете си място за мивка с широчина 50-60 см. Стигнахме до плочките. Гланцираните наподобяват отлично. При употреба обаче лъсва основният им минус – когато водата попадне върху тях, подът става хлъзгав и всяко едно невнимателно придвижване може да приключи по доста противен метод! Най-доброто решение за пода в банята е гранитогресът или плочки, които не са с гланцова повърхнина.

А в случай че към този момент сте ги наредили, спасението е едно: симпатично чердже с гумирана поставка. Когато вършиме ремонт на банята, би трябвало да мислите освен за естетическата страна, само че и за техническите нюанси. Скритите люкове над тоалетната и под ваната са наложителни, само че преследвайки хубостта и естетиката, доста хора вземат решение да са с дребни размери. Така, при пораждане на проблем или повреда, достъпът до тръбите ще е стеснен.

Колкото по-голям е люкът, толкоз по-малка е вероятността при положение на спешен ремонт да се наложи да къртите плочки. За да ги извършите невидими, просто изберете модел, който може да бъде облицовани или пък оцветен в цвета на стените. В никакъв случай не подценявайте вентилацията в банята! Ако решите да си я спестите, ще стартира да се появява плесен, гъбички и неприятна миризма на мухъл. А мебелите ще стартират да се надуват от непрекъснатата влага.

Не закривайте закрепения вентилационен отвор. За да улесните излизането на влажния въздух, монтирайте вентилатор с обособен ключ на входа на банята. Хубаво е когато в банята има доста места, на които да държите нещата си. Двете шкафчета под мивката не са в положение да поберат всичко належащо. Ако сте свели всичко до най-малко, в един миг козметиката ви ще наводни всички хоризонтални повърхности. А кърпите ще се търкалят по земята.

За да избегнете тази неточност, е добре да употребявате оптимално отвесните повърхности. Вместо нормално огледало, окачете долап с огледални порти, сложете няколко рафтчета и стъклени полици в ъглите на ваната. Липсата на контакти също може да се окаже огромен проблем. Всеки знае, че електричеството и водата са две несъвместими неща. Въпреки това не трябва да се отказвате изцяло от тях. Те все ще ви потрябват, изключително в случай че смятате да си сложите хидромасажна вана или пък пералня.

А по какъв начин ще включите сешоара или ще заредите електрическата си четка за зъби, в случай че най-близкият контакт е в коридора? Този проблем може да бъде решен доста елементарно. Най-добре е да употребявате специфични водоустойчиви модели с капаци. А когато нямате потребност от контакта, просто го закривате със особено капаче.
Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР