Ремко Евенепул (Судал-Куикстеп) спечели 18-ия етап от Обиколката на Испания.

...
Ремко Евенепул (Судал-Куикстеп) спечели 18-ия етап от Обиколката на Испания.
Коментари Харесай

Ремко Евенепул триумфира на Ла Крус де Линарес

Ремко Евенепул (Судал-Куикстеп) завоюва 18-ия стадий от Обиколката на Испания. Това беше 50-ата победа за белгиеца в професионалното колоездене.

23-годишният първенец във „ Вуелтата “ за 2022 година нападна още от самото началото на днешния 179-километров стадий от Пола де Аянде до Ла Крус де Линарес и със независима езда стигна до крайния триумф с време от 4:47:37 часа. За него това беше и трета етапна победа в тазгодишната Вуелта.

Групата на любимците разреши на Евенепул да натрупа задатък от над 10 минути и не показва предпочитание да го застигне. Втори на 4:44 минути приключи италианецът Дамиано Карузо (Бахрейн Викториъс). На трето място на 5:10 минути остана датчанинът Андреас Крон от Лото Дестини.

Съотборниците в отбора на Йъмбо-Висма Сеп Къс, и Примож Роглич, които заемат първите три места в генералното класиране, караха дружно през целия стадий и не се нападнаха. Това прави работа на Къс, който продължава да носи алената фланелка. Американецът е единствено на три дни от това да завоюва първа огромна обиколка в кариерата си. Днес той даже усили с девет секунди преднината си по отношение на Вингегор.

В генералното класиране Къс има задатък от 17 секунди пред Вингегор и 1:08 минути пред Роглич. Четвърти на четири минути закъснение е Хуан Аюсо от ОАЕ.

При катерачите Ремко Евенепул води със 129 точки – 78 повече от втория Вингегор. При спринтьорите води австралиецът Кейдън Гроувс (Алпесин-Декьоник) с 228 точки. Евенепул изостава на 36 точки.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР