Ремко Евенепул спечели 77-oто издание на колоездачната Обиколка на Испания

...
Ремко Евенепул спечели 77-oто издание на колоездачната Обиколка на Испания
Коментари Харесай

Белгиец триумфира в 77-oто издание на колоездачната Обиколка на Испания

Ремко Евенепул завоюва 77-oто издание на колоездачната Обиколка на Испания – Ла Вуелта е Еспаня. Белгийският колоездач на Куик-Степ Алфа Винил стигна по безапелационен метод до първата си купа от Гранд Тура в професионалната кариера.

22-годишният Евенепул си беше подсигурил до голяма степен триумфа, откакто оцеля финалния планински тест в предпоследния стадий в събота. Хуан Себастиан Молано изненада конкуренцията и завоюва последния 21-и стадий до испанската столица Мадрид. За ОАЕ Емиратс, който стана Отбор на Вуелтата, денят бе още по-специален след третото място в крайното нареждане на Хуан Аюсо, който приключи зад Евенепул и Енрик Мас (Мовистар) – Аюсо е първият младеж от 1908 година насам, който финишира на подиум в Обиколка от Гранд Тура.

„ Наистина към този момент съзнавам какво се случи. Официално е. Вчера страстите бяха огромни, тъй като към този момент усещахме, че сме на финалната права, само че да приключим надпреварата безвредно, по добър метод, насладихме му се допустимо най-вече, и в този момент в действителност можем да честваме. Мисля, че можем да бъдем горди от това, което постигнахме през последните три седмици “, бяха думите на Евенепул, който ще насочи вниманието си към Световното състезание на шосе в Уулонгонг, Австралия, където ще взе участие в надпреварата по часовник (18 септември) и това на шосе, което е седмица по-късно.

Със зелената фланелка победи датчанинът Мадс Педерсен. Планинската отиде за Ричард Карапас от Инеос, до момента в който Евенепул взе трикото и в категорията за Най-добър колоездач до 25 години.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР