Ремито 1:1 срещу Еспаньол от неделя завинаги остава в историята

...
Ремито 1:1 срещу Еспаньол от неделя завинаги остава в историята
Коментари Харесай

Още убийствени цифри зад рекордния за Барса мач

Ремито 1:1 против Еспаньол от неделя вечно остава в историята на Барселона поради подобряването на досегашния връх за най-успешен старт в Ла Лига. Точката на „ Корнея Ел Прат” направи по този начин, че към този момент 22 кръга през сезон 2017/2018 каталунците не престават да са без загуба.

Валверде за ремито с Еспаньол: Коства ни доста

Изглежда, че през сегашния сезон точно районния противник на „ блаугранас” е предопределен да му основава най-големи неприятности. В шампионата за Купата на Краля Еспаньол нанесе прекъсна серията без проваляне на Барса във всички шампионати, само че в реванша въпреки всичко преклони глава. Вчера изглеждаше по този начин, като че ли отборът на Кике Санчес Флорес ще стори същото и с сполучливата поредност на Барселона и в шампионата, само че тогава Меси се появи от пейката и даде основната асистенция за гола на Жерар Пике.

Мачът, който се игра при необикновено изобилен дъжд, можеше и да тръгне в друга посока, в случай че в неговото начало новото попълнение на „ блаугранас” Филипе Коутиньо не бе улучил гредата. Справка демонстрира, че това е 23-ия път от началото на акцията, в който състезател на Барса улучва рамката на вратата – повече от всеки различен отбор измежду топ 5 шампионатите в Европа.

23 - @FCBarcelona have hit the woodwork 23 times already in @LaLiga this season, more than any other top five European leagues team. Centimeters. pic.twitter.com/hA2PUhXyCb
— OptaJose (@OptaJose) February 4, 2018
Колкото до героят с изравнителния гол Пике, няма по какъв начин да не отбележим смисъла, което дербито има за него. Като оставим настрани изявленията на бранителя преди мача и методът, по който той отпразнува гола си, то статистиката приказва красноречиво – 6 от всичките 39 гола на 31-годишния бранител за Барселона са паднали точно против Еспаньол. Няма тим, на който той да е отбелязал повече попадения.

Пике разбуни духовете с жест на "Корнея "

А какво остава да се каже за Меси? Очевидно е, че даже като промяна аржентинецът може да промени хода на мача за своя отбор. Головото му подаване против Еспаньол бе 10-ата му асистенция за сезона. Това значи, че за 8-и път в последните 9 години той е достигнал двуцифрен актив по едно и също време при головете и асистенциите. През сезон 2017/2018 Бълхата е първият състезател от топ 5 шампионатите в Европа, който съумява да доближи 20 турнирни попадения и 10 асистенции. Излишно е да прецизираме, че той е водач в Ла Лига и по двата индикатора.

RECORD | Lionel Messi is the first player in Europe's top 5 league's to reach 20 goals and 10 assists this season. He is also the leading goal scorer and assist provider in La Liga. pic.twitter.com/pKzVvAhPKE
— FC Barcelona (@BarcaUniversal) February 4, 2018
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР