Религия, история, мистика, страст, кръв и много екшън. Всичко това

...
Религия, история, мистика, страст, кръв и много екшън. Всичко това
Коментари Харесай

HBO представи новия си хит Залезът на тамплиерите

Религия, история, мистичност, пристрастеност, кръв и доста екшън. Всичко това го има в новия сериал " Залезът на тамплиерите ", който стартира по HBO .

Проектът е апетитен за правоприемник на наследството на Game of Thrones - най-успешният сериал на HBO, чийто финален сезон се снима сега.

Без подозрение летвата е вдигната доста високо, само че историята за едно от най-мистичните течения в религията - тамплиерите, оправдава упованията.

На 8-ми декември HBO излъчи първия епизод, а ден по-рано показа сериала пред медиите с прожекцията на двоен епизод на рицарско събитие във Военния клуб в София.

 Снимка 328126

Иторията на " Залезът на тамплиерите " стартира с рухването на град Акра - последната цитадела на Тамплиерите, където се губят следите на Свещения Граал. Години по късно се появява улика, подсказваща местонахождението на Граала, която повежда последните тамплиери, предвождани от смелия и твърдоглав рицар Ландри (Том Кълън, прочут от " Имението Даунтън " и " Барут ", в който си партнира с Кит Харингтън от " Игра на тронове " ) на задача на живот и гибел в търсене на изгубената чаша на Христос.

 Снимка 328127

От борбите на рицарите в Светите земи, през конфликта им с краля на Франция, до тъмните събития, водещи до унищожаването на ордена на петък 13, 1307 година - дата станала синоним на неприятен шанс - краят на историята на рицарите тамплиери не е била разказвана до момента в своята целокупност.

 Снимка 328121

" Залезът на тамплиерите " ни води надълбоко в тайствения свят на именитото приятелство на монасите-рицари, с цел да разберем кои са били те и за какво са били подготвени да се жертват за вярата. Историята на сериала е изпълнена с емблематични исторически фигури, които оставят отпечатък в политиката и обществения живот през Средните епохи.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР