Религиозната полиция на талибаните в Афганистан е наредила на всички

...
Религиозната полиция на талибаните в Афганистан е наредила на всички
Коментари Харесай

Талибаните забраниха пътуванията на жени над 72 км без придружител

Религиозната полиция на талибаните в Афганистан е наредила на всички водачи да не пускат музика в колите си и да не качват пътнички, които не съблюдават ислямския метод на обличане, оповестява ДПА. Разпореждането е публикувано в листовка със препоръки. Говорителят на талибанското министерство за поощряване на добродетелта и битка с порока, Мохамед Садик Акиф, удостовери достоверността на рекомендацията пред ДПА.

В писмото на министерството се приканват водачите да не качват пътнички, които желаят да пътуват на повече от 72 км, в случай че не ги съпровожда мъж. То също по този начин подрежда на водачите да вършат почивки за молитва и поучава хората да си пуснат бради.

Министерството също по този начин упорства телевизионните журналистки да носят хиджаб при осъществяване на служебните си отговорности.

Афганистанският академични учител Харун Рахими разкритикува директивата на талибаните, заявявайки, че тя значи, че таксиметровите водачи на процедура ще бъдат в положение да управляват дамите и тяхната подвижност. Според него това ще сътвори благоприятни условия за тормоз и ще направи публичните места рискови за дамите.

" Афганистанските дами би трябвало да бъдат насърчавани да следват стъпките им ", добави още той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР