Религиозите водачи на петте основни християнски и мюсюлмански вероизповедания в

...
Религиозите водачи на петте основни християнски и мюсюлмански вероизповедания в
Коментари Харесай

Религиозите водачи в Кипър отправиха послание в подкрепа на бежанците

Религиозите водачи на петте съществени християнски и мюсюлмански вероизповедания в Кипър дружно насочиха обръщение в поддръжка на бежанците и търсещите леговище, с цел да престане Средиземно море да бъде гробище на почтени хора. Съвместното им послание е във връзка Световния ден на бежанците, който се отбелязва през днешния ден.

Архиепископът на Кипър Хрисостомос Втори, основният мюфтия на Кипър доктор Талип Аталай, архиепископите на Арменската апостолическа православна черква и на Маронитската черква, викарият на Латинската черква приканват за заслужено отношение, съчувствие и поддръжка към бежанците.

Християнските и мюсюлманските религиозни водачи на острова молят страната, политиците, цялото общество да извърнат особено внимание на хората, принудени да изоставен родината и домовете си. Те би трябвало да одобряват бежанците, да им оказват помощ да възстановят достолепието си като човешки същества и да се приспособяват към нов живот на непозната земя.

„ Ние призоваваме политиците да оказват помощ да се разрешат проблемите на бежанците и Средиземно море да престане да бъде гробище на почтени хора ”, е посланието, което изпраща архиепископът на Кипър Хрисостомос Втори.

Със мощното си прочувствено взаимно изказване петимата съществени религиозни водачи на Кипър дават своя авторитетен глас в търсенето на решение на бежанската рецесия, един от най-големите модерни спорове. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР