Религиите в Китай трябва да бъдат китайски в същността си

...
Религиите в Китай трябва да бъдат китайски в същността си
Коментари Харесай

Властите в Китай призоваха за адаптиране на религията към социализма

Религиите в Китай би трябвало да бъдат китайски в същността си и да се стремят към по-добро адаптиране в социалистическото общество.

Това оповестява организация " Синхуа ", която се базира на вицепремиера на Държавния съвет на КНР и член на непрекъснатия комитет на Политбюро на Централен комитет на Китайската комунистическата партия Ван Ян, осведоми ТАСС.

Той прикани религиозните деятели да изучат по-добре духа на XIX-ия Конгрес на Китайската комунистическа партия.

Представителят добави, че те би трябвало интензивно да направляват религиозните групи, тъй че по-добре да се приспособяват в социалистическото общество.

За разрешаването на проблемите в религиозните каузи и превъзмогването на съществуващите компликации ние би трябвало да мислим и да действаме в сходство с върховенството на закона , посочи Ян.

Властите на всички равнища би трябвало да поддържат религиозните общности и в цялостна степен да почитат и пазят законните им права и ползи, добави той.

Китайският политик направи коментара на набожен конгрес с представители на китайските организации на будистите, даоистите, мюсюлманите, католиците и протестантите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР