Реквием за г-жа Й бе едно от най-силните заглавия по

...
Реквием за г-жа Й бе едно от най-силните заглавия по
Коментари Харесай

Препоръчваме ви: Филм на България, Сърбия и Македония - Реквием за г-жа Й

" Реквием за госпожа Й " бе едно от най-силните заглавия по време на 21-вия София филм фест.  

Филмът на Боян Вулетич, копродукция сред България, Сърбия и Македония, можете да гледате през днешния ден от 17:05 часа в Дома на киното.

Г-жа Й. е някогашен административен чиновник. Тя взема решение да извърши всичко, което си е наумила: измива чиниите, отива до магазина, а след това намира остарял фамилен револвер. Това е револверът на умрелия ѝ брачен партньор. Тя взема решение да се самоубие тъкмо с този револвер на годишнината от гибелта на брачна половинка си, която е след една седмица.

Г-жа Й. взема решение да се срещне с човек, който да постави нейна фотография до тази на брачна половинка ѝ върху надгробния му камък. След това отива на черква, с цел да се изповяда преди Великден, и връща стола на съседа от първия етаж.

Г-жа Й. взема решение да се сдобри с по-голямата си дъшеря Ана, която е бременна. Тя посещава Ана в супермаркета за първи път и се среща с приятеля ѝ, с цел да му изясни какво значи да си същински мъж.

Г-жа Й. взема решение да си вземе компенсацията от банкрутиралата фабрика, в която е прекарала половината си живот. Тя си взема парите от застраховката живот и поправя неточност в името си в акта за раждане. Решила е да завърши всички персонални и административни детайлности и да се самоубие. Но ѝ би трябвало едно нещо – документ за това, че е работила през последните 20 години. В страна, в която се случват обществени промени, сходен документ се получава доста мъчно. Защото да променяш живота си, е мъчно. А да умреш – още по-трудно.

Ако ни ви се върви на кино, ето няколко оферти за забавни културни събития през днешния ден:

Музика

Днес ще се организира второто зрелище на световноизвестния мюзикъл " Исус Христос - суперзвезда " в зала 1 на НДК от 20:00 часа.

На празненство

Ако сте изморени от работната седмица и просто желаете да дочакате огромното похапване с пиво в ръка, можете да го извършите в " Терминал 1 ", под музикалния акомпанимент на диджеите Martin Mihaylov e Uncle Billy.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР