Ректорите на ТУ – Габрово и МУ – Плевен проф.

...
Ректорите на ТУ – Габрово и МУ – Плевен проф.
Коментари Харесай

Три университета ще развиват съвместно R&D дейност


Ректорите на ТУ – Габрово и МУ – Плевен проф. доктор инж. Илия Железаров и проф. доктор Добромир Димитров договориха съдействие и научноизследователска активност сред двата университета
(снимка: ТУ – Габрово)

Ректорите на Технически университет – Габрово, Великотърновски университет и Медицински университет – Плевен се споразумяха предходната седмица за развиване на интердисциплинарно обучение и осъществяване на взаимни планове.

Трите огромни висши учебни заведения в района подписаха контракти за взаимна просветителна, научноизследователска и развойна активност. Ректорите споделиха, че партньорството сред трите университетски институции ще докара до стабилно икономическо и обществено развиване на района посредством предложение на висше и професионално интердисциплинарно обучение в региона на техниката, технологиите и обществените действия, отговарящо на условията на пазара на труда.
още по тематиката
Ректорът на МУ – Плевен проф. доктор Добромир Димитров и ректорът на Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил И Методий” проф. доктор Христо Бонджолов се споразумяха с меморандум да създават взаимни интердисциплинарни образователни стратегии и да организират образования в региона на телемедицината , както и да извършват национални и интернационалните планове.

Ректорите на ТУ – Габрово и МУ – Плевен проф. доктор инж. Илия Железаров и проф. доктор Добромир Димитров подписаха контракт за съдействие и научноизследователска активност сред Технологичния парк в Габрово и Центъра за подготвеност към МУ-Плевен. Чрез партньорството ще се осъществят приложни проучвания и развойна активност в региона на медицината, медицинските технологии, електрониката и компютърната техника.

Двете институции се споразумяха да извършват взаимни научноизследователски планове в региона на 3D принтирането, виртуалната действителност и електротехниката . Ще се основат новаторски хардуерни и софтуерни решения с приложение в автоматиката, роботиката и мехатрониката.

Междувременно, откривателят от Центъра за подготвеност на МУ-Плевен доктор Стефан Мирчев и студенти от катедрата по очни и УНГ заболявания показаха новаторски 3D модел на междинното ухо , пресъздаващ действителни микроструктури, който ще се ползва в процеса на образование на студенти, специализанти и млади хирурзи. Ректорът на МУ-Плевен проф. Димитров се надява това да е един от първите новаторски артикули, които ще са резултат на съглашението сред двата центъра за подготвеност с действителен резултат за бизнеса, медицината и образованието.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР