Ректорът проф. д-р Димитър Димитров, в присъствието на доц. д-р

...
Ректорът проф. д-р Димитър Димитров, в присъствието на доц. д-р
Коментари Харесай

Катедрата “Медии и обществени комуникации” на УНСС вече официално е катедра на ЮНЕСКО

Ректорът проф. доктор Димитър Димитров, в наличието на доцент доктор Стела Ангов, началник на катедра " Медии и публични връзки " и всички сътрудници от катедрата, подписа контракта с ЮНЕСКО, с което УНСС към този момент публично има своята катедра на ЮНЕСКО.

След дълъг интервал на кандидатстване и инспекция, катедрата беше утвърдена за Катедра на ЮНЕСКО по медийна и осведомителна просветеност и културни политики за стабилно развиване (UNESCO Chair on Media and Information Literacy and Cultural Policies for Sustainable Development).

„ В световния свят, в който информацията ни залива отвред, на медийната просветеност би трябвало да се гледа като на образование за цялостен живот. Наша огромна отговорност е да подготвим младежите за мощния медия микс, който ще съпътства техния живот. От друга страна проблемите на културата и креативните промишлености, сякаш много постоянно остават отвън полезрението на обществото и страната. Аз считам обаче, че те имат огромен принос за развиването на стопанската система на всяка една страна. Затова съм извънредно благополучен, че станахте катедра на ЮНЕСКО. Надявам се това да насърчи интернационалното междууниверситетско съдействие, което да докара до възстановяване на институционалния потенциал посредством шерване на познания и взаимна работа ", сподели ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров.

„ Ние работихме повече от две години по този план и сме доста горди, че от нашия университет е втората катедра в страната, която е определена за катедра на ЮНЕСКО. Имаме две доста значими задания, произлизащи от името. Формулирали сме два стълба, за които отчитаме недостиг на ангажирана държавна политика. Надявам се посредством нашата бъдеща работа да обединим другите заинтригувани страни по тематиката и да получим общественозначим резултат ", показа ръководителят на катедрата доцент Ангова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР