Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и служебният министър-председател Гълъб Донев

...
Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и служебният министър-председател Гълъб Донев
Коментари Харесай

УНСС откри тържествено новата академична учебна година

Ректорът проф. доктор Димитър Димитров и служебният министър-председател Гълъб Донев откриха тържествено новата академична образователна година 2022/2023 в Университета за национално и международно стопанство. Церемонията се състоя в зала „ Максима “.

В словото си министър председателят Гълъб Донев, който е ученик на УНСС посочи: „ Вашият университет стои доста покрай моето сърце. Вече 103 години по-късно възрожденският дух на създателят и първи ректор Стефан Бобчев задължава наследниците в университетски тоги. Повече от век тук се преподават задълбочени университетски познания, само че и се развиват умения за разбор и намиране на решение на актуалните и бъдещите проблеми в региона на стопанската система, ръководството и администрацията, правото и политиката. Доказателство за това е, че над 95% от студентите на УНСС се осъществят сполучливо още първата година след дипломирането си “, сподели Гълъб Донев. Министър-председателят пожела на студентите да бъдат същински водачи, които да спомогнат за разрастване капацитета на хората в организацията, която ръководят.

Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров означи, че е благополучен и горделив, че най-старото и най-голямо висше бизнес учебно заведение в България и Югоизточна Европа с над 16 хиляди студенти още веднъж посреща жадните за познание и просвета младежи. „ Откриването на образователната година е най-хубавият ден! Празник, зареден с най-силната страст - на новото начало! Не е инцидентен изразът „ жадност за познание “. Настъпва интервал, в който вие не просто ще се обучавате, вие ще се учите на уроците на живота и по какъв начин да бъдете сполучливи жители на България “, подчертава проф. Димитров.

„ Настоящата година ще бъде година на вярата. През последните няколко години имахме опцията да се сблъскаме с изненадващи за всички нас условия, които ни донесоха доста промени накараха ни да отворим нова страница в развиването на висшето обучение, а и в развиването на нас самите “, сподели Ангел Стойков, ръководител на Студентския съвет на УНСС. Той пожела на всички ползотворна, здрава и сполучлива академична година. „ Вярвам, че тази ще бъде по-добра от предходната, само че не и от идната “, добави той.

По време на церемонията за старта на академичната образователна година ректорът награди с грамоти студенти от университета, които заеха призови места в Националната студентска олимпиада по математика, на която УНСС беше хазаин тази година.

След тържественото разкриване бяха поднесени цветя пред паметника на създателя и първи ректор на УНСС проф. Стефан Бобчев.

Да поздравят първокурсниците в зала „ Максима “ бяха още служебните министри на стопанската система Никола Стоянов и на електронното ръководство Георги Тодоров, представители на Академичния съвет, заместник-ректорите доцент доктор Михаил Мусов, проф. доктор Цветана Стоянова, доцент доктор Росен Кирилов, помощник-ректорът проф. д. ик. н. Кирил Стойчев, проф. доктор Лалко Дулевски, ръководител на Общото заседание на УНСС, проф. доктор Даниела Фесчиян, ръководител на Контролния съвет на УНСС, декани, ръководители на катедри, основни секретари, преподаватели, чиновници, ръководителят на Националното посланичество на студентските препоръки Даниел Парушев, доцент доктор Лиляна Вълчева, ръководител на Съвета на настоятелите на УНСС, ректори на висши учебни заведения, сътрудници от работодателски организации и други.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР