Ректорът на ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов

...
Ректорът на ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов
Коментари Харесай

Вдигат сграда с 350 паркоместа и 24 ателиета за преподаватели и студенти в Търново

Ректорът на ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“ проф. доктор Христо Бонджолов бе хазаин на работна среща за разискване на идейния план за многофункционална постройка зад Факултета по изобразително изкуство в центъра на Велико Търново.

В срещата участваха представители на бизнес консорциума, който финансира плана, кметът на остарялата столица Даниел Панов, губернаторът проф. доктор Любомира Попова и ръководителят на Общинския съвет на Велико Търново Венцислав Спирдонов.

Финансирането на плана е напълно частна инвестиция на Европейска капиталова група, в която вземат участие представители на бизнеса от Германия, Австрия, Италия, Македония, Сърбия и България – строителни компании, банки и капиталови фондове.

Проф. Христо Бонджолов показа концепцията, чиято цел е да се обединят напъните на Великотърновския университет, опциите на бизнеса и публичната нужда от усъвършенстване на инфраструктурата в центъра на Велико Търново.

Според идейната идея на капиталовата група в многоетажната постройка ще има подземни паркинги с 350 паркоместа, 24 ателиета за преподаватели и студенти по изобразително изкуство, заседателна зала със 150 места, а на последния етаж е очакван ресторант с панорамна панорама към целия град. По предварителни калкулации инвестицията ще бъде на стойност 18 милиона лв..

Даниел Панов направи обосновано предложение, че е по-добре да се изградят повече паркоместа. Кметът и регионалният шеф проф. доктор Любомира Попова се ангажираха със подпомагане по отношение на разрешаването на възможни проблеми при реализирането на плана, които са от тяхната подготвеност. Градоначалникът провежда още същия ден среща на представителите на капиталовата група с основния проектант на Община Велико Търново.

Ректорът на Великотърновския университет предложи и вложителите одобриха концепцията дружно с този капиталов план да се осъществя и планът за университетска библиотека.
Накрая ректорът заключи, че има благосклонност от страна на всички участници, ползата е съвместен и планът ще бъде осъществен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР