Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров отново е с отличен

...
Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров отново е с отличен
Коментари Харесай

Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров отново е отличник по критериите на МОН

Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров още веднъж е с отличен резултат по осъществяване на заложените от МОН политики, осведомят от образователното заведение.  

За втора поредна година ректорът на Университета за национално и международно стопанство и основен секретар на Съвета на ректорите в Република България проф. доктор Димитър Димитров е измежду отличниците на МОН.

Министерство на образованието, в лицето на министъра проф. Сашо Пенов, оцени годишното осъществяване на контракта му за ръководство, според заложените от МОН политики, с 3.95, при оптималната допустима оценка 4.00. С това успеваемостта на осъществяване на залегналите в контракта управнически цели, задания и целеви стойности е оценена на 99,84%.

Отчетът за осъществяване на политиката за развиване на УНСС в интервала 1.10.2021 – 30.09.2022 година беше оценен с оптималната оценка 4.00 по 5 от шестте, одобрените от министъра на образованието и науката, политики:

1. Актуалност, сходство, интегралност на придобиваните познания и умения

2. Повишаване на качеството на стратегиите за образование посредством потребление на просветителни форми, способи и технологии, съобразени с особеностите на обучаваното потомство студенти

3. Свързаност и партньорство

5. Привличане и задържане на млади преподаватели

6. Обществени задължения с национална значителност

С по-малко от оптимално допустимата оценка университетът е оценен по индикатор 4 - Развитие на научната активност. В този раздел с 4.00 е оценено развиването на плановата активност, включително присъединяване както по планове финансирани от национали стратегии, по този начин и в планове финансирани от интернационалните стратегии.

Оценявайки оптимално основаването на механизъм за обвързване на научната активност със системата на възнаграждение, междинният брой изявления на човек от университетския състав на УНСС е оценен на 3,67, се споделя в прессъобщението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР