Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Мартин Гиков,

...
Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Мартин Гиков,
Коментари Харесай

УНСС ще си сътрудничи с ФМФИБ

Ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров и Мартин Гиков, основен изпълнителен шеф и ръководител на Съвета на шефовете на Фонд управител на финансови принадлежности в България (ФМФИБ) подписаха меморандум за съдействие.

Проф. доктор Димитър Димитров акцентира, че УНСС и Фонда имат доста допирни точки и капацитет за съдействие в областта на нововъведенията, интелектуалната благосъстоятелност, прехвърлянето на технологии и развиване на предприемачеството и добави „ за да развием предприемаческите и иновационните умения на нашите студенти и да ги подпомогнем да започват бизнес в УНСС открихме академични Startup Hub.

В него младежите ще могат да се осведомят за опциите за финансиране на стартъпи, да се обучат по какъв начин да изготвят бизнес проекти и по какъв начин да показват концепциите си пред вложители, ще получават правна и юридическа информация. Убеден съм, че партньорството ни с ФМФИБ е прелестна опция и ще способства за развиването на университетския Startup Hub и реализирането на изобретателни бизнес хрумвания на наши студенти ", сподели проф. Димитров.

„ Ние ежедневно виждаме, че самият бизнес и нашите фондове и фирмите, които са ни крайни получатели търсят хора, които са с някакъв тип построено предприемаческо мислене, което е задачата на подобен вид начинания ", разяснява Мартин Гиков.

Меморандумът обгръща двустранно съдействие в поддръжка на Стартъп хъба основан към Междууниверситетския център за развиване на кариерата (МЦРК) на УНСС посредством организация на взаимни събития, менторство на стартъпи, гост-лектори от стартъп екосистемата, образци на сполучливи стратъпи финансирани от ФМФИБ.

Партньорство при подготовка на взаимни планове и последващото им осъществяване, обмена на информация и изявления за действия и за провеждани по-важни събития от страна на ФМФИБ и УНСС и стимулиране на студентското предприемачество в областта на нововъведенията и интелектуалната благосъстоятелност.

В документа е записано още, че УНСС и ФМФИБ ще си сътрудничат посредством информиране на студентите от университета за провеждани стажове и обществени начинания на Фонда.

ФМФИБ ще спомага за присъединяване на преподаватели и други представители на УНСС в срещи, лекции, експертизи, съвещания, статистически и други изследвания и събития, проведени от Фонда.
Предвижда се опция за осъществяване на образования в Института за следдипломна подготовка при УНСС за експерти и чиновници от ФМФИБ.

Меморандумът ще способства за стимулиране на студентското предприемачество и нововъведенията, ефикасен продан на познания и хрумвания сред академичната общественост, бизнеса и държавните институции и усилване на връзката сред бизнеса и университета.

На подписването участваха и проф. доктор Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес съдействие и студентски политики на УНСС, Камен Славов, член на Съвета на шефовете на ФМФИБ и доктор инж. Дочка Василева - Кръстева, и.д. шеф на ръководство „ Проектна информация и финансиране " във Фонда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР