Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов, ,

...
Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов, ,
Коментари Харесай

Пламен Моллов: Пари не съм носил, имахме среща за обучение на служители на Агенцията по храните

Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов,, удостовери в сряда, че е имал среща с шефа на Агенцията по храните проф. Христо Даскалов, само че за план за образование на администрацията. Моллов съобщи, че " пари не е носил ".

" Аз не мога да наруша закона, само че мога да ви кажа, че пари не съм носил . Мога да ви кажа също по този начин, че, в случай че някой нещо твърди, това към момента не значи, че това е истина . Има досъдебно произвеждане и то ще откри истината”, разяснява Пламен Моллов пред Българска национална телевизия. Той посочи, че не може да даде повече детайлности до момента в който тече производството.

В края на предходната седмица изтече неизвестен запис със стенограма сред " Даскалов " и " Моллов " с изказване, че запечатва момента, в който на Даскалов е препоръчан рушвет, с цел да резервира активността на пункта на частната компания " Евролаб 2011 ". В анонимния запис непосредствено не се приказва за пари и рушвет, а за " документи ".

Даскалов публично удостовери достоверността на записа и уточни, че с него е разговарял проф. Пламен Моллов. Самият Моллов е някогашен началник на Агенцията по храните по времето на кабинета " Орешарски ", и беше в на Стефан Янев. В към този момент дефинира изказванията като " подправена вест ".

Обещание за чуване в комисията за битка с корупцията

Преди ден се очакваше Пламен Моллов да бъде изслушан от парламентарната комисия " антикорупция ", само че той не се яви на съвещанието. Председателят на комисията Пламен Камбарев уточни, че няма връзка с Моллов и двата му телефона дават заето. Тогава депутатът от " Продължаваме промяната " Константин Бачийски предложи комисията да потърси, с цел да бъде изслушан Моллов. " Правилникът дава опция за подпомагане, поискайте от Министерство на вътрешните работи подпомагане, да му се връчи поканата на Моллов, при отсъствие, да желаяме да бъде наведен на идващото съвещание ", сподели Константин Бачийски.

Аз не съм се крил - изцяло съм учуден, че цялата държавна машина е впрегната против един естествен човек. По отношение на чуването в антикорупционната комисия - тази заран приказвах с нейния ръководител, беше спокоен и оправдателен диалог, в който изясних персоналните аргументи, по които нямаше по какъв начин да участвам през вчерашния ден на съвещанието и показах моята цялостна подготвеност идната седмица след понеделник, който и ден и час посочат, да се явя пред комисията и да кажа всичко, което мога да кажа ”, сподели Моллов в сряда.

За партията на Пламен Моллов

Самият Моллов бе част от инициативния комитет по основаването на неговата партия " Български напредък ". Във вторник за първи път някогашният министър председател Стефан Янев разяснява абсурда с Моллов и уточни, че той няма да остане част от партията.

" Пламен Моллов няма да остане част от партията ", сподели Янев пред “Нова нюз”. “Когато се създадат нужните следствия и той надлежно си почисти името – дай боже - тогава можем да мислим за някакво взаимно бъдеще. Но сега не, " сподели още Янев.

“Моето присъединяване в партията не е толкоз значимо, значимо е партията на Стефан Янев да е сполучлива на идните избори, които се очертават” , разяснява пред Българска национална телевизия Пламен Моллов.

За частната компания на Капитан Андреево

Изнасянето на услуги, свързани с контрола, към частни оператори, е активност в целия Европейски Съюз, сподели още Пламен Моллов във връзка на въпрос дали е обикновено частна компания да оперира на пункта.

“Държавността на " Капитан Андреево " в никакъв случай не е изчезвала. Там, целият надзор минава през чиновници на Гранична полиция, на Митници, на БАБХ. Лабораторията е просто един изпълнител”, изясни Моллов.

Преди броени дни обаче вицепремиерът Асен Василев изрече подозрения за прекосяване на нерегламентирани товари през пункта.

" Последните 10 години е имало частна граница на “Капитан Андреево”. Но това, което е най-скандалното, идвайки тира на граничния пункт, лабораторията отваря и разпломбира товара преди Агенция “Митници” и без наличието на Агенция “Митници” . На въпрос на водещия - т.е. в случай че има товар, който е нерегламентиран той може да бъде свален, това ли желаете да кажете? ", Василев отговори: " Всичко желая друго да кажа, да и това ".

По-късно във вторник от Министерство на финансите показаха, че вицепремиерът Асен Василев е дискутирал в София с финансовия министър на Германия Кристиан Линднер, който е на посещаване у нас, опцията Германия да подкрепи напъните на държавното управление на " Капитан Андреево " с личен състав от немските митници.

Наред с това депутатът от “Продължаваме промяната” Йордан Маджунков загатна във фейсбук, че частната компания, която 10 години единствена държеше бизнеса с инспекциите на камиони, внасящи храни в Европейски Съюз, евентуално е държала и вноса на опиати към Европа, което изяснява за какво отстраняването на компанията провокира толкоз разтърсвания в страната. Според него това е същинската причина водачът на Има Такъв Народ да разтури ръководещата коалиция.



Въпрос за 5000 лв. на час

На въпрос дали облагата е била 5000 лв. на час, Моллов съобщи, че това може да се каже откакто бъде изработен разбор.

“Числата, които чух в медийни изявления, нямат нищо общо с това, което аз си представям. Нямам точна информация, само че цените за контрола и анализите се дефинират от Министерски съвет с разпореждане, тъй че страната или си свършва работата до дъно, или не”, сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР